Torrada de pa de pagès sense gluten d’escalivada amb anxoves
La torrada d’escalivada d’anxoves amb un sabor molt català
Avui fem una torrada de pa de pagès sense gluten de L’Obrador Sense Gluten d’escalivada amb anxoves! Una recepta molt catalana i ben senzilla que acompanyarem amb un vi Erumir Blanc de Can Bonastre! Salut!
Ingredients per completar la torrada
- Pa de pagès sense gluten de L’Obrador Sense Gluten
- 2 pebrots vermells
- 2 albergínies
- Tomàquets madurs
- Oli d’oliva verge extra
- Anxoves en conserva de l’Agrobotiga Vilella Baixa
- All
- Julivert fresc
Elaboració de la recepta
- En primer lloc, per escalivar els pebrots i les albergínies, els untem amb una mica d’oli de la Finca els Prats i els posem en una safata al forn amb paper de plata a sota.
- Posem el forn a 200ºC, i els anem vigilant donant-los la volta; han de quedar lleugerament “sucarrimats”; els traiem i els posem a una cassola tapats, el vapor de la calor, farà que un cop freds siguin fàcils de pelar.
- Quan s’hagin refredat, els pelem i els tallem a tires d’entre 1 i 2 dits d’ample.
- Tot seguit, torrem al forn les llesques de pa i les suquem amb els tomàquets madurs, i al damunt anem posant les tires de pebrot i albergínia, sempre alternades.
- Per sobre, hi afegim les anxoves, al nostre gust, però recomanem unes 3 o 4 per llesca.
- Ja tenim la torrada pràcticament enllestida, però ara agafem un parell de grans d’all i juntament amb el julivert, ho triturem amb el morter; això ho afegim per damunt de les torrades amb una mica d’oli i ja les tindrem enllestides.
El vi blanc mai pot faltar com a maridatge amb la torrada d’escalivada d’anxoves
Podem acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.

Vi Erumir Blanc Can Bonastre
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!