filets-vedella-xampinyons

Una recepta farcida de sabor

Avui farem filets de vedella bruna dels Pirineus de Can Mabres farcits amb salsa de xampinyons! Una recepta farcida de sabor que acompanyarem amb un vi Bru de Verdú del Celler Cercavins que podeu trobar a Decántalo. Bon profit

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 filets de vedella bruna dels Pirineus de Can Mabres
  • 200 g de carn picada de porc
  • 200 g de xampinyons
  • 1 ceba
  • 4 escalunyes
  • 40 g de mantega
  • 1 culleradeta de farina
  • 2 cullerades de formatge gruyere ratllat
  • 4 cullerades de nata
  • 50 ml de brou de carn
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre
  • julivert picat

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la salsa
    • Per a la salsa de xampinyons, piquem finament 3 escalunyes i les daurem en un paella amb una mica d’oli. Netegem els xampinyons, els piquem i els afegim. Afegim el formatge ratllat. Removem i cuinem un parell de minuts. Reservem.
  2. Fem el farciment
    • Per al farciment, posem la carn picada en un bol junt amb 1 escalunya i la ceba tendra picades. Salpebrem, barregem i reservem.
  3. Fem els rotllets
    • Punxem els filets amb una forquilla. Farcim, enrotllem i tanquem amb un escuradents. Tirem una mica de sal i pebre per sobre i enforna a 180º C, durant 12 minuts. Retirem l’escuradents i reservem els filets en un plat (afegim el suquet de cuinar els filets a la salsa de xampinyons i barregem bé). Servim un filet per ració i salsa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Bru de Verdú del Celler Cercavins que podeu trobar a Decántalo, un vi negre de color roig cirera picota de ribet morat, potent llàgrima tintada i densa de caiguda lenta. Aromes franques varietals i secundaris (mora, pruna negra en licor i derivades de la criança en bota on apareixen notes de fruits secs torrats (ametlla), torrefactes (xocolata negra, carbó) i especiades (nou moscada) i final vegetal (molsa, terra mullada). Record varietal, i matisat per la criança (torrat, especiat, balsàmic) i nota de caramel cremat, de post gust potent i llarg, i final de record terròs.

Recepta elaborada per Bruno Oteiza extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/200908/filetes-rellenos-salsa-champinones-2428.html