Una tapa com cal
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 1/2 kg d’orella de porc de Embotits Caus
- 3 grans d’all
- Julivert picat
- Pebre vermell
- 1 copa de vi blanc
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Si compres l’orella sencera i sense coure hauràs de coure en aigua amb sal i una fulla de llorer fins que estigui ben tendra. Afegeix també unes pebres en gra i un clau d’olor. Rebutja l’aigua de la cocció perquè resulta bastant greixosa.
- Saltegem l’orella trossejada en el seu propi greix en una paella fins que veiem que ha daurat i està cruixent. La retirem i en aquest mateix greix que ha deixat anar saltegem els alls laminats.
- Afegim el pebre vermell i al moment, abans que pugui fregir, posem de nou l’orella i el vi. Anem saltant mentre s’evapora l’alcohol i esperem fins que es redueixi tot el líquid i quedi tot en sec.
- Empolvorem amb julivert picat i servim en aquest moment, ben calent.
Maridatge
Podeu acompanyar amb una cervesa Ràfega American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona retenció. Presencia d’aroma a llúpol provinent del dry hopping amb tocs cítrics i florals. Aroma a malta moderada amb certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats al principi i se suporten mútuament fins al final on l’amargor persisteix lleugerament per sobre de la dolçor de la malta.
Recepta extreta de: https://divinacocina.hola.com/oreja-de-cerdo-al-ajillo/