El Govern de Catalunya ha presentat una nova campanya, a la que es destinarán 2.868.363€, sobre la promoció i el subministrament de fruites als alumnes del curs 2019-2020.

L’objectiu principal d’aquesta campanya es fomentar el consum de fruites i hortalisses als alumnes de primeres edats, i així millorar els seus hábits alimentaris.

Cal conscienciar als menors sobre uns hábits amb productes més saludables i sobre la importància de consumir productes locals. Tot i que el pla va dirigit als alumnes, pretén implicar als pares, a les mares i als col·lectius educatius.

A més, no podem deixar d’explicar que darrere d’un bon bistec hi ha un ramader/a i darrera d’una poma hi ha un pagès/a. Per tant, s’ha de conscienciar sobre el treball realitzat per part d’aquestes persones. Una poma no surt per generació espontània.

 

Catalunya impulsa, per onzè any consecutiu, el curs 2019-2020, aquest Programa de consum de fruita i hortalisses a les escoles. Els nens que participen en el programa són de 2n cicle d’educació infantil (entre 3 a 6 anys) i de tota l’educació primària (entre 6 a 12 anys).

Durant tot el curs escolar es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any. Es repartirán, una setmana de cada mes,  entre els nens i les nenes dins del recinte escolar durant l’esmorzar i/o el berenar.

Com a suport d’aquesta distribució, es realitzarán tallers  relacionats amb hàbits de consum saludables a les escoles. A més, s’organitzarán visites a explotacions agràries.

 

PER QUÈ SERVEIX AQUESTA CAMPANYA?

La campanya intenta reduir els nivells de sobrepès infantil ja que que el consum de fruita entre els infants és més baix del que seria recomanable.

La compra d’aquests productes hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut. Es prevé de múltiples trastorns com malalties cardiovasculars, restrenyiment, obesitat o alguns tipus de cáncer.