
Milfull cruixent de formatge madurat de vaca i pipes amb tapenade i melmelada de pebrot
Un aperitiu per triomfar
Avui cuinem milfull cruixent de formatge madurat de vaca Betara i pipes amb tapenade i melmelada de pebrot Fruita Blanch! Un aperitiu irresistible que, juntament un vi Ancestral Garnatxa roja de Cellers d’en Guilla, us farà triomfar! Salut!
Ingredients per a la recepta
- Per als cruixents de formatge
- 100 gr formatge madurat de vaca Betara
- 1 grapat llavors de carbassa
- Per al tapenade
- 100 gr olives negres sense os
- 1 gra d’all
- 1 filet anxova
- 3 cullerades oli d’oliva
- Per l’amanida i la vinagreta
- Fulles escarola tendres (o enciams variats)
- 2 cullerades oli d’oliva verge
- 2 culleradetes vinagre balsàmic
- Melmelada de pebrot Fruita Blanch
- Uns brots tendres de germinats
Ingredients per a la recepta
- Ratlla el formatge i sobre un paper sulfuritzat a la teva safata de forn, ves formant cercles.
- Aplana lleugerament amb la mà i posa-li algunes llavors de carbassa per sobre.
- S’enforna a 200 graus durant 5 minuts. No els perdis de vista perquè es cremen ràpid.
- Retira amb cura perquè no es trenquin i deixa’ls refredar a sobre d’un paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant.
- Prepara el tapenade mentre el cruixent es refreda. Triturar tots els ingredients. Reserva.
- Per muntar-lo posa un cruixent de formatge al plat, l’amanida i a sobre una mica de tapenade al gust. Tapa amb un altre cruixent i repeteix una altra vegada.
- Acaba amb un cruixent i uns brots per adornar. Posa a la banda del milfull la melmelada de pebrot i un grapadet de brots per acompanyar.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un vi Ancestral Garnatxa roja de Cellers d’en Guilla, un vi escumós de color rosat pàl·lid i amb aromes afruitats de aranja combinant el cítric i el dolç. En boca tenim un gas molt integrat i una sensació fresca i lleugera.

Vi Ancestral de Cellers d’en Guilla
Font: Canal Cocina
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí!