Milfull cruixent de formatge madurat de vaca i pipes amb tapenade i melmelada de pebrot

Milfull cruixent de formatge madurat de vaca i pipes amb tapenade i melmelada de pebrot

Un aperitiu per triomfar

Avui cuinem milfull cruixent de formatge madurat de vaca Betara i pipes amb tapenade i melmelada de pebrot Fruita Blanch! Un aperitiu irresistible que, juntament un vi Ancestral Garnatxa roja de Cellers d’en Guilla, us farà triomfar! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • Per als cruixents de formatge
    • 100 gr formatge madurat de vaca Betara
    • 1 grapat llavors de carbassa
  • Per al tapenade
    • 100 gr olives negres sense os
    • 1 gra d’all
    • 1 filet anxova
    • 3 cullerades oli d’oliva
  • Per l’amanida i la vinagreta
    • Fulles escarola tendres (o enciams variats)
    • 2 cullerades oli d’oliva verge
    • 2 culleradetes vinagre balsàmic
  • Melmelada de pebrot Fruita Blanch
  • Uns brots tendres de germinats

 

Ingredients per a la recepta

  1. Ratlla el formatge i sobre un paper sulfuritzat a la teva safata de forn, ves formant cercles.
  2. Aplana lleugerament amb la mà i posa-li algunes llavors de carbassa per sobre.
  3. S’enforna a 200 graus durant 5 minuts. No els perdis de vista perquè es cremen ràpid.
  4. Retira amb cura perquè no es trenquin i deixa’ls refredar a sobre d’un paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant.
  5. Prepara el tapenade mentre el cruixent es refreda. Triturar tots els ingredients. Reserva.
  6. Per muntar-lo posa un cruixent de formatge al plat, l’amanida i a sobre una mica de tapenade al gust. Tapa amb un altre cruixent i repeteix una altra vegada.
  7. Acaba amb un cruixent i uns brots per adornar. Posa a la banda del milfull la melmelada de pebrot i un grapadet de brots per acompanyar.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi Ancestral Garnatxa roja de Cellers d’en Guilla, un vi escumós de color rosat pàl·lid i amb aromes afruitats de aranja combinant el cítric i el dolç. En boca tenim un gas molt integrat i una sensació fresca i lleugera.

Vi Ancestral de Cellers d'en Guilla

Vi Ancestral de Cellers d’en Guilla

Font: Canal Cocina

 

Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí!