Fantàstics contrastos

 

Ingredients per a la recepta

Mandonguilles

  • 1 kg de carn picada de res o be magra
  • 1 patata petita
  • 1 ceba petita
  • ¼ de pebrot vermell
  • 1 cullerada de comí mòlt
  • 4 cullerades de julivert
  • 1 ou
  • Sal i pebre

 

Salsa

  • 3 tomàquets
  • 1 ceba vermella
  • 5 grans d’all
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • ¼ de culleradeta de pebre negre
  • 1 tassa de julivert de fulla plana picat
  • 1 cullerada de suc de llimona fresc
  • 1 ½ tasses d’olives Sevillana de La Gaeta
  • Sal i pebre

 

Elaboració de les receptes

  1. Començarem per les mandonguilles. Barregem la patata, la ceba, el pebrot vermell i el julivert en una batedora. Tot això tallat en petits trossos. Hem de procurar que no es formi una pasta sinó que tots aquests ingredients quedin molt picats en petits trossos.
  2. En un altre bol o recipient de cuina batem lleugerament un ou.
  3. A continuació barregem la verdura que hem batut en el primer pas amb la carn picada i l’ou fins que obtinguem una massa consistent.
  4. Assaonem aquesta barreja amb sal i pebre segons el gust dels comensals i deixem reposar durant almenys 30 minuts.
  5. Un cop transcorregut aquest període de temps fem les mandonguilles i deixem reposar.
  6. Continuem amb la salsa. Posem a escalfar una paella o recipient amb profunditat i hi afegim la ceba ratllada, els grans d’all, l’oli d’oliva, un pessic de pebre vermell, sal, julivert i aigua calenta.
  7. Un cop ha començat a bullir deixem reposar a foc lent durant 10 minuts aproximadament.
  8. Afegim les mandonguilles a la salsa, cobrim el recipient i deixem reposar durant 15 minuts.
  9. A continuació, afegim les olives verdes i deixem reposar durant 20 minuts més.
  10. Per acabar el nostre plat de mandonguilles amb olives, afegim el suc de llimona, sal, pebre i julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Miscel·lània de Negres de Vinya Janine, un vi amb bona intensitat de color, amb reflexos violàcis, que ens descobreixen la seva joventut. Aromes de fruites vermelles una mica ja evolucionats, s´intueix el toc de fusta. En boca es marca el taní del roure, potent, ja que procedeix de fusta nova, integrat en fruites vermelles i negres molt madures (casís, pruna,). Postgust elegant amb bona intensitat.

Recepta extreta de: https://www.aceitunasguerra.com/receta-albondigas-con-aceitunas-verdes/