Llenguado amb salsa de pebre verd

Llenguado amb salsa de pebre verd

Un plat de peix de restaurant

Aquí tenim una fantàstica recepta de llenguado amb salsa de pebre verd de Bernau Herbes que acompanyarem amb un vi Xarel·lo Jove de Vinya Janine.

 

Ingredients per a la recepta

  • Quatre llenguados
  • Dues culleradetes de pebre verd hidratat de Bernau Herbes
  • 30 grams de mantega
  • Una ceba tendra
  • 1/2 got de brou de peix
  • 1/2 got de vi blanc
  • 200 ml. de nata per cuinar
  • Farina
  • Sal i oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Trinxem i enrossim la ceba
    • Trinxem la ceba ben petita i l’enrossim en una paella amb oli i mantega.
  2. Fem la salsa
    • Incorporem el got de vi i deixem que s’evapori, llavors el brou de peix i portem a ebullició.
    • Posem la nata i dues cullerades de pebre verd i ho cuinem a foc lent fins que espeseixi, sense que bulli. Rectifiquem de sal.
  3. Fregim els llenguados
    • Salem i enfarinem els llenguados.
    • Afegim un raig d’oli en una paella i fregim els llenguados al nostre gust.
  4. Emplatem i servim
    • Servim els llenguados amb la salsa per sobre i a gaudir!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Xarel·lo Jove de Vinya Janine, un vi blanc de color pàl·lid, amb reflexos verdosos. Gust fresc, recordant una barreja de fruites blanques, fins i tot pinya. Vi potent, amb estructura, sec, però alhora llaminer i agradable. Postgust llarg i harmoniós, característic del xarel.lo, combina les aromes de la varietat amb la frescor que envolta el paladar.

Vi Jove Xarel·lo de Vinya Janine

Vi Jove Xarel·lo de Vinya Janine

Recepta extreta de: M’agrada Catalunya