Greixonera brossat

Greixonera de brossat

Un pastís de s’altra banda des mar

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 ml de llet
  • 250 gr de sucre
  • 500 gr de mató de la Formatgeria Laura
  • Ensaïmades o mitges llunes
  • 4 ous
  • Pell de llimona ratllada
  • Canyella en pols

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem la llet amb la llimona
    • Posem la llet i la pell de la llimona ratllada en un cassó al foc i portem a ebullició.
  2. Barregem el mató amb sucre i canyella
    • En un bol posem el mató, sucre i la canyella en pols. Barregem els ingredients.
  3. Afegim l’ensaïmada
    • En un bol a part, esmicolem una ensaïmada o diverses mitges llunes prèviament torrades al forn. Quan la llet comenci a bullir l’afegim al bol i barregem. Després ho incorporem al bol amb el mató i sucre. Barregem bé.
  4. Agreguem els ous
    • Batem quatre ous i també els afegim al bol. Barregem fins que quedi una massa homogènia.
  5. Posem la barreja en una cassola de fang
    • Aboquem la barreja final en una cassola de fang prèviament untada en mantega.
  6. Enfornem i llest!
    • Posem la cassola al forn durant 45 minuts a 150 graus. Deixem refredar i ja en podem gaudir!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un licor de Crema Suau de Formatge de Vega Dania, una producte polivalent, que combina a la perfecció amb postres, còctels i cafès. És una forma atrevida de finalitzar un menjar aportant un sabor dolç, una suau textura i un final sec al paladar.

Licor formatge Vega Dania

Recepta extreta de: https://www.recetasmallorquinas.es/2019/05/greixonera-de-brossat.html