Benvolguts/des gourmets, avui us presentem unes postres dignes d’admirar, la greixonera de brossat. Això ens sortirà gourmet, ens segueixes?
La greixonera de brossat, unes postres catalanes
Greixonera de brossat
Un pastís de s’altra banda des mar
La recepta que us proposem és de Receptes Mallorquines i heu de seguir els següents passos:
Ingredients per a la greixonera de brossat
- 300 ml de llet
- 250 gr de sucre
- 500 gr de mató de la Formatgeria Laura
- Ensaïmades o mitges llunes
- 4 ous
- Pell de llimona ratllada
- Canyella en pols
Elaboració de les postres catalanes
- Posem la llet amb la llimona
- Posem la llet i la pell de la llimona ratllada en un cassó al foc i portem a ebullició.
- Barregem el mató amb sucre i canyella
- En un bol posem el mató, sucre i la canyella en pols. Barregem els ingredients.
- Afegim l’ensaïmada
- En un bol a part, esmicolem una ensaïmada o diverses mitges llunes prèviament torrades al forn. Quan la llet comenci a bullir l’afegim al bol i barregem. Després ho incorporem al bol amb el mató i sucre. Barregem bé.
- Agreguem els ous
- Batem quatre ous i també els afegim al bol. Barregem fins que quedi una massa homogènia.
- Posem la barreja en una cassola de fang
- Aboquem la barreja final en una cassola de fang prèviament untada en mantega.
- Enfornem i llest!
- Posem la cassola al forn durant 45 minuts a 150 graus. Deixem refredar i ja en podem gaudir!
El maridatge del colofó per a la greixonera de brossat
Podem acompanyar amb un licor de Crema Suau de Formatge de Vega Dania, una producte polivalent, que combina a la perfecció amb postres, còctels i cafès. És una forma atrevida de finalitzar un menjar aportant un sabor dolç, una suau textura i un final sec al paladar.
