La Guia de Vins de Catalunya 2020 veurà la llum el proper 4 de novembre de 2019.
La ja tradicional festa de presentació tindrà lloc a la Sala Àgora de l’Hotel World Trade Center de Barcelona i comptarà amb la presència de més de 100 cellers de totes les Denominacions d’Origen del territori català, arribant així al màxim de participació en aquesta 12a edició.
L’èxit d’aquest any és indiscutible i així ho demostra el ‘sold out’ que es va aconseguir en poc més de 15 dies des que es va obrir la convocatòria per confirmar l’assistència dels expositors. Els cellers que han aconseguit situar els seus vins com els millors de Catalunya, aquells que han superat els 9.50 punts, van haver de córrer per assegurar la seva plaça en un acte que té una gran repercussió en el sector a Catalunya.
Els seus inicis
Des dels seus orígens l’any 2008 fins a l’actualitat, La Guia de Vins de Catalunya ha anat consolidant-se com a una eina imprescindible per a valorar l’evolució dels vins catalans. No només ha agafat impuls la guia pròpiament sinó també la festa de presentació anual, que és un dels actes més multitudinaris i representatius del sector del vi a Catalunya i així ho demostren les xifres d’assistència de les darreres edicions, arribant als 1.200 assistents. L’acte esdevé un punt de trobada únic per a un important grup de professionals del sector, passant per sommeliers, elaboradors i prescriptors i altres entitats del món del vi i de la restauració catalana.
Entrant en detall a l’edició d’aquest any, la jornada començarà a partir de les 11:30 hores amb el lliurament de premis als millors vins de cada categoria. Seguidament, i fins a les 20 hores, s’obrirà el tast lliure per a que els assistents puguin tastar aquells vins que hagin obtingut una puntuació superior a 9.50 punts dels 1474 vins tastats a cegues.
Noves incorporacions
Com a novetat d’enguany, destaca la incorporació de dos professionals del sector a l’equip de La Guia de Vins de Catalunya. Carles Xuriguera, vitivinicultor del celler Mas Patiràs a l’Empordà i comunicador; i Romina Ribera, arqueòloga, historiadora, sommelier i codirectora del projecte ‘Glops d’Història’ s’han incorporat al tast i valoració dels 1474 vins que s’han presentat enguany.