Una recepta farcida d´excel·lència
Ingredients per a la recepta
- 2 cuixes de xai desossades de Pla d’Abella
- 100 gr. de bacó
- 50 gr. de panses
- 100 gr. de formatge de cabra de Pla d’Abella
- 4 pebrots del piquillo
- 1 got de vi dolç
- mel
- 2 pomes golden
- 2 porros
- Farina de blat de moro
- farigola
- sal
- Oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Desossar les cuixes de xai i omplir amb el bacó i els pebrots trossejats, les panses hidratades en vi dolç i rodanxes de formatge de cabra.
- Bridar les cames de xai, impregnar una safata de forn amb oli i col·locar les cames de xai. Rostir al forn a 180ºC.
- Regar de tant en tant amb vi dolç i aigua. Els últims deu minuts, pintar les cames amb mel perquè caramel·litzin.
- Rentar les pomes i els porros, tallar a grills les pomes i els porros en forma de tub. Posar aquests dos ingredients en un rostidor de silicona amb una mica de sal, oli i farigola. Rostir durant 20 minuts a 180 º C. Regar amb vi si fos necessari.
- Un cop rostides les cames i les verdures, desglaceu per aconseguir el suc dels rostits. Dissoldre farina de blat de moro en aigua i ajuntar amb el suc del rostit en un pot, bullir durant uns minuts, rectificar el punt de sal si fos necessari.
- Tallar el fil bramant de les cames i tallar a rodanxes gruixudes. Servir les rodanxes amb salsa i acompanyades per la poma i el porro. Decorar amb farigola.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un cava Gran Reserva Familiar de Caves el Mas Ferrer, un cava groc daurat, amb aroma intens, complex, amb tocs de fruits secs i cremós amb notes de criança. És fresc i sec en boca amb reminiscències cítriques, de fins matisos de torrefacte i bombolla molt fina.
Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20131223/cordero-asado-relleno/831660.shtml