recepta-gourmet-xai-rostit-farcit

Una recepta farcida d´excel·lència

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 cuixes de xai desossades de Pla d’Abella
  • 100 gr. de bacó
  • 50 gr. de panses
  • 100 gr. de formatge de cabra de Pla d’Abella 
  • 4 pebrots del piquillo
  • 1 got de vi dolç
  • mel
  • 2 pomes golden
  • 2 porros
  • Farina de blat de moro
  • farigola
  • sal
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Desossar les cuixes de xai i omplir amb el bacó i els pebrots trossejats, les panses hidratades en vi dolç i rodanxes de formatge de cabra.
  2. Bridar les cames de xai, impregnar una safata de forn amb oli i col·locar les cames de xai. Rostir al forn a 180ºC.
  3. Regar de tant en tant amb vi dolç i aigua. Els últims deu minuts, pintar les cames amb mel perquè caramel·litzin.
  4. Rentar les pomes i els porros, tallar a grills les pomes i els porros en forma de tub. Posar aquests dos ingredients en un rostidor de silicona amb una mica de sal, oli i farigola. Rostir durant 20 minuts a 180 º C. Regar amb vi si fos necessari.
  5. Un cop rostides les cames i les verdures, desglaceu per aconseguir el suc dels rostits. Dissoldre farina de blat de moro en aigua i ajuntar amb el suc del rostit en un pot, bullir durant uns minuts, rectificar el punt de sal si fos necessari.
  6. Tallar el fil bramant de les cames i tallar a rodanxes gruixudes. Servir les rodanxes amb salsa i acompanyades per la poma i el porro. Decorar amb farigola.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Gran Reserva Familiar de Caves el Mas Ferrer, un cava groc daurat, amb aroma intens, complex, amb tocs de fruits secs i cremós amb notes de criança. És fresc i sec en boca amb reminiscències cítriques, de fins matisos de torrefacte i bombolla molt fina.

cava-mas-ferrer-gran-reserva-familiar

Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20131223/cordero-asado-relleno/831660.shtml