Una truita original tant en textura com en sabor
Ingredients per a la recepta
- 270 grams de cuscús cuit d’Eco-salim Int-salim
- 80-100 grams de pernil serrà de Jamones La Cava a dauets
- 8 ous
- 350 grams de bolets (xampinyons, shiitake, ceps …)
- 6 alls tendres
- Herbes provençals
- Pebre negre
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració de la recepta
- Neteja bé els bolets i trosseja’ls, pela els alls tendres i talla’ls a rodanxes no molt fines. Posa una paella a escalfar amb una mica d’oli d’oliva verge extra, salta primer els bolets salpebrats al gust, quan s’hagi evaporat l’aigua de vegetació que hagin pogut expulsar, incorpora els alls tendres, el pernil i les herbes provençals. Salta uns minuts més.
- Posa en un bol ampli el cuscús que ja tens cuinat, ha d’estar ben solt. Incorpora el saltat de bolets i pernil i barreja bé.
- Pots fer una truita gran o truites individuals, en aquest cas, bat dos ous per comensal en un plat i mentre s’escalfa la paella per fer la truita, a la qual hauràs afegit un fil d’oli d’oliva verge extra, incorpora la part proporcional del cuscús amb bolets.
- Posa el foc de la paella a temperatura mitjana i fes la truita com fas normalment, si t’agrada molt feta el foc ha d’estar més fluix perquè qualli bé, si vols que quedi sucosa per dins, menys feta, fes-ho a foc més alt. Dóna-li la volta amb un plat perquè es faci pels dos costats, deixant la superfície lleugerament daurada.
- Serveix la truita de cuscús i bolets acabada de fer, encara que com la majoria de truites també està bona un cop freda. Pots acompanyar-la amb una amanida per tenir un àpat complet. Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Merlot/Ull de Llebre 2015 de Cuscó Berga, un vi de color robí, amb aroma de fruites vermelles madures, com les mores o cireres. De gust suau equilibrat i ric. Fresc afruitat i final llarg untuós i vellutat.
Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2013/01/23/tortilla-de-cuscus-con-setas-y-jamon/