recepta-gourmet-amanida-anxoves-formatge-fresc-olives-negres

Una amanida lleugera ideal per l´estiu

 

Ingredients per a la recepta

  • Un enciam petit
  • 150 gr. de formatge fresc de Làctics Ubach
  • 1 llauna d’anxoves de bona qualitat
  • 8 tomàquets cherry
  • 8 olives negres de Blai Peris
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre de vi
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem molt bé l’enciam fulla per fulla. El piquem, escorrem i posem en un bol per amanides.
  2. Rentem els tomàquets, els partim per la meitat i els col·loquem sobre l’enciam.
  3. Tallem el formatge fresc a daus i ho unim a l’amanida juntament amb les anxoves i les olives negres.
  4. Preparem una vinagreta en un pot de vidre, amb una part de vinagre per quatre d’oli (o la proporció que més ens agradi) i una mica de sal fina, agitem enèrgicament perquè es barregi bé i banyem amb ella l’amanida.
  5. Reservem a la nevera tapada amb paper film fins al moment de servir.
  6. Servim freda com a entrant o plat únic per un sopar lleuger.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.

erumir-blanc-can-bonastre-vi

Recepta extreta de: http://recetas-familiares.blogspot.com.es/2012/08/ensalada-de-anchoas-y-queso-fresco.html