Una amanida lleugera ideal per l´estiu
Ingredients per a la recepta
- Un enciam petit
- 150 gr. de formatge fresc de Làctics Ubach
- 1 llauna d’anxoves de bona qualitat
- 8 tomàquets cherry
- 8 olives negres de Blai Peris
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre de vi
- Sal
Elaboració de la recepta
- Rentem molt bé l’enciam fulla per fulla. El piquem, escorrem i posem en un bol per amanides.
- Rentem els tomàquets, els partim per la meitat i els col·loquem sobre l’enciam.
- Tallem el formatge fresc a daus i ho unim a l’amanida juntament amb les anxoves i les olives negres.
- Preparem una vinagreta en un pot de vidre, amb una part de vinagre per quatre d’oli (o la proporció que més ens agradi) i una mica de sal fina, agitem enèrgicament perquè es barregi bé i banyem amb ella l’amanida.
- Reservem a la nevera tapada amb paper film fins al moment de servir.
- Servim freda com a entrant o plat únic per un sopar lleuger.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.
Recepta extreta de: http://recetas-familiares.blogspot.com.es/2012/08/ensalada-de-anchoas-y-queso-fresco.html