recepta-gourmet-sopa-torrada-amb-pilotilles

Un plat ben saborós per entrar en calor

Un dels plats que podeu trobar a Mas el Guiu, ja elaborat de manera casolana

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 litre i mig de brou de verdures i carns aproximadament
  • 120 gr. carn de vedella picada
  • 120 gr. carn picada de botifarra de les bones
  • Un ou petit
  • Una branqueta de julivert
  • 1 gra d’all
  • Sal i pebre molta al moment
  • Canyella un polsim
  • Una miqueta de molla de pa
  • La farina necessària per arrebossar
  • L’oli d’oliva extra verge que calgui per fregir-les

 

Elaboració de la recepta

  1. Fer el brou de la manera habitual. Netejar les verdures i les carns. Posar els ingredients sempre amb l’aigua freda i en una olla gran. Afegir les verdures en els últims 20 minuts. Les verdures no convé que bullin molta estona. Reservem.
  2. Mentrestant fem les pilotilles. Posem en un plat les dues carns picades, s’hi afegeix l’ou batut, una mica d’all picat, sempre menys que més, sols l’aroma, salpebrem, un pensament de canyella en pols, la molla de pa, es pasta bé i amb l’ajuda d’una cullereta de cafè formem les pilotilles de la mida d’una oliva. Les enfarinem i les fregim fins que quedin ben rosses. Les posem en un paper de cuina per absorbir l’excés d’oli.
  3. Colem el caldo i posem en una altra olla el brou necessari i l’escalfem ben calent.
  4. Afegim el pa torrat, deixem coure una estona, afinem i afegim les pilotilles. Presentar a taula immediatament i ben bullent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Parrell Jove Novell del Celler Aibar 1895, un vi negre lleuger per gaudir festivament, però tot i així amb cos, suau a la boca, saborós i agradable.

parrel-jove

Recepta extreta de: http://cuinacinc.blogspot.com/2016/03/sopa-torrada-amb-pilotilles.html

Imatge extreta de: https://media.lorigen.cat/wp-content/uploads/2017/02/p_1_4_6_146-Sopa-torrada-amb-pilotilles.jpg