recepta-gourmet-risotto-ceps

Un autèntic plat gourmet

Els productes es poden trobar a La Botiga Gurmet. També el risotto ja preparat per cuinar de Cap d’Urdet.

 

Ingredients per a la recepta (4-6 persones)

  • 375 gr. D’arròs per risotto
  • 1 kgr. De ceps de Cap d’Urdet
  • 1 ceba
  • 2 porros
  • 1 copa de vi blanc
  • Aigua
  • 75 gr. De formatge parmesà
  • Oli d’oliva verge extra Mas del Clos
  • 75 gr. De mantega
  • Sal
  • Julivert (per a decorar)

 

Elaboració de la recepta

  1. Neteja els fongs i posa les tiges trossejats a coure en una cassola gran amb aigua i una mica de sal (reserva els barrets). Afegeix la part verda de la ceba tendra i dels porros. Cou tot durant 15 minuts. Cola el brou i reserva el doble de brou que d’arròs.
  2. Pica finament la ceba tendra i els 2 porros. Poseu-los a sofregir en una cassola amb oli. Assaona. Pica els barrets dels fongs, afegeix-los i ofega-ho. Incorpora la mantega i l’arròs. Barreja bé.
  3. Aboca la meitat del brou i assaona l’arròs. Cou (sense tapar) durant 15 minuts a foc suau remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. A mesura que es vagi evaporant el brou, ves afegint la resta poc a poc i remou. Posa a punt de sal.
  4. Aboca el vi i barreja bé. Ratlla sobre el formatge parmesà i deixa que es cuini durant 2 minuts més. Retira-ho del foc, cobreix-lo amb un drap i deixa que reposi durant 5 minuts. Serveix i decora amb una fulla de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Ilercavònia d’Altavins, un vi blanc de color groc daurat amb tons verdosos. Complex en aromes que recorden la pinya i el mango, amb algunes notes de maçana i albercoc. A la boca es untuós, llarg i persistent. La retronasal recull aromes florals i de menta fresca.

ilercavonia-altavins

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/arroces-cereales/201212/risotto-hongos-17685.html