Unes postres perfectes

 

Ingredients per a la recepta

  • Un motlle de 15 cm
  • Per a la base:
  • 100 g. de galetes tipus digestive
  • 25 g. de mantega
  • Per al farciment:
  • 700 ml. de iogurt grec
  • 150 g. de sucre
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 4 fulles de gelatina
  • Per acompanyar:
  • Figues confitades Can Bech

 

Elaboració de la recepta

  1. Col·locar una tira d’acetat a l’interior del motlle, millor si és desmuntable, o en un cèrcol d’emplatar.
  2. Triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa.
  3. Folrar el fons del motlle amb les galetes, pressionant i allisant bé el dors d’una cullera o el cul d’un got. Deixar reposar a la nevera mentre preparem la resta.
  4. Hidratar la gelatina durant 5 minuts. en aigua freda.
  5. Abocar el iogurt en un bol i barrejar amb el sucre i la vainilla.
  6. Escórrer bé la gelatina i posar en un got juntament amb el suc de llimona. Escalfar 2-3 segons al microones, fins fondre. Abocar ràpidament sobre el iogurt, batre seguida, incorporant bé a la barreja.
  7. Treure el motlle de la nevera, omplir amb el iogurt i deixar quallar a la nevera tota la nit.
  8. A l’hora de servir, desemmotllar amb compte, repartir les figues per sobre i salseu l’almívar de les figues.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb una Mistela Negra Somdinou del Celler Cooperatiu Gandesa, una mistela amb aromes a fruita negra molt madura i tocs de xocolata negra. Molt complex en boca amb les mateixes notes que en nas.

Recepta extreta de: http://www.dulcesbocados.com/2013/10/greek-yogurt-figs-cheesecake.html