Ideal per la sobretaula
Ingredients per a la recepta
- 150 grams de nous pelades de Els Noguers
- 30 grams de llavors de sèsam caramel·litzat d’ORDI NATURA
- 80 grams de sucre
- 100 grams de mel
- 25-30 grams de mantega
- Un pessic de sal
- Pebre de Jamaica
- Canyella en pols
Elaboració de la recepta
- Posa una paella ampla al foc sense cap greix, escalfa a foc mitjà i torra les nous, dóna’ls voltes de tant en tant perquè es torrin de forma homogènia. Quan estiguin a punt, retirar a un plat i neteja la paella perquè no hagin pells o restes que es puguin cremar.
- Torra a continuació les llavors de sèsam de la mateixa manera, i quan estiguin torrades retira el plat de les nous. Neteja la paella.
- Incorpora a la paella el sucre, la mel i la mantega, posa el foc a temperatura mitjana-baixa. Quan el sucre s’hagi fos incorpora espècies i la sal si decideixes posar-les, mou amb l’espàtula i tot seguit afegeix les nous i el sèsam.
- Cuina a foc baix fins que les nous es caramel·litzin, encara que quedi una mica de caramel al fons de la paella, si les nous estan cobertes de sèsam i caramel, verteix-les sobre paper sulfuritzat i separa-les amb una espàtula, i amb compte perquè crema molt.
- Deixa refredar les nous amb sèsam i estaran a punt per menjar.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Moscatell del Montseny de Fruit-i-med.
Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2014/11/30/nueces-con-sesamo-caramelizadas/