Mossos gourmet amb un sabor increïble
Ingredients per a la recepta (10 tapes)
Per als mossets de formatge:
- 4 ous
- 200 g de formatge d’ovella curat ratllat de la Formatgeria Mas Rovira
- 500 ml de nata (crema de llet) líquida 18% MG
- 3 cullerades de sucre morè (per fer caramel)
Per a la coberta de carbassa especiada:
- 200 g de carbassa neta, sense llavors
- 1 cullerada sopera de cafè exprés preparat
- 1/2 cullerada de postres de canyella en pols
- Una mica de gingebre en pols
- Una mica de nou moscada en pols
Per a la sorra de cafè:
- 50 g de nous pelades
- 60 g de farina integral de blat
- 40 g de sucre morè
- 20 g de cafè mòlt de Cafès Gener
- 40 g de mantega en pomada
Elaboració de la recepta
- Preparem el caramel en una paella amb les tres cullerades de sucre i una d’aigua. L’aboquem al fons d’un motlle rectangular tipus plum cake de 25 cm. Deixem cristal·litzar.
- Batem els ous i els barregem amb el formatge ratllat i la nata (crema de llet).
- Aboquem la barreja al motlle i introduïm al forn a 200 º C al bany maria. Deixem quallar durant una hora més o menys, fins que al punxar amb un ganivet comprovem que aquest surt net.
- Coem la carbassa 20 minuts.
- Escorrem i posem en el vas de la batedora juntament amb la resta d’ingredients.
- Batem fins aconseguir una crema fina.
- Piquem les nous en un morter i les barregem amb la resta d’ingredients, aconseguint una barreja uniforme.
- Disposem la barreja sobre una safata amb paper de forn formant una fina capa i posem al forn fins que estigui cruixent, uns 7 minuts a 175 ºC, movent de tant en tant perquè no es cremi i es torri de forma homogènia.
- Deixem refredar i esmicolem.
- Desmotllem el pastís de formatge i el tallem en làmines (mossets). Napem mitjanes meitats de les làmines amb la carbassa especiada i empolvorem les altres mitges amb la sorra de cafè. Posem un punt de color amb fils de formatge d’ovella ratllat.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un licor de Crema Suau de Formatge de Vega Dania, una producte polivalent, que combina a la perfecció amb postres, còctels i cafès. És una forma atrevida de finalitzar un menjar aportant un sabor dolç, una suau textura i un final sec al paladar.
Recepta extreta de: http://cocina.facilisimo.com/bocadito-de-queso-de-oveja-con-cobertura-de-calabaza-especiada-y-arena-de-cafe-toma-ya_1273145.html