recepta-gourmet-musclos-farcits

Arrasareu amb ell

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 kg de musclos de  CEPROMAR
  • 1 tros de ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 1 porro gran
  • 125 g. de mantega
  • 1 cda. d’oli d’oliva
  • 2 cdes. de farina
  • 150 ml. llet més o menys
  • 2 ous
  • Farina per arrebossar
  • Pa ratllat per arrebossar

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem els musclos bé llevant-los les barbes i passant-los per aigua.
  2. Posem al foc els musclos en una cassola amb el tros de ceba i la fulla de llorer i si es vol es pot posar un rajolí d’aigua o de vi blanc, tapar i deixar que s’obrin.
  3. Deixem que es refredin per poder manipular-los i els traiem la bestiola i reservem per una banda, de l’altra les closques i també i molt important l’aigua que han deixat anar en obrir-se.
  4. Piquem el porro molt finament i també piquem petitona la carn del musclo.
  5. Posem una altra cassola al foc amb la mantega i l’oli, afegim el porro i deixem que es potxi molt bé a foc mitjà tenint cura que no es cremi.
  6. Afegim la farina i remenem, incorporem l’aigua dels musclos prèviament colada per un colador fi i anem formant una crema a l’estil d’una beixamel.
  7. Afegim llet i deixem que cogui durant uns 10 minuts a foc mig sense deixar de remoure perquè s’espesseixi i no ens quedi el gust de farina crua.
  8. Ha de quedar una beixamel espessa com per a unes croquetes.
  9. En aquest punt es prova de sal i de pebre.
  10. Finalment incorporem la carn del musclo, remenem i deixem uns minuts.
  11. En una safata col·loquem les closques que siguin més grans i netes, les que portin el botó del musclo ho llevem amb un ganivet i omplim amb la beixamel.
  12. Deixem refredar unes 8 hores a la nevera i després arrebossem, passant només la part del farciment, no la closca, de manera que quedi arrebossat només el farcit i la part de la closca neta.
  13. Fregir en oli calent, escórrer sobre un paper i servir com a aperitiu o entrant.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.

vermut-terrania-essential-reserva

Recepta extreta de: http://yolandapincholos.blogspot.com/2014/01/mejillones-rellenos.html