Sucosa, deliciosa i amb denominació d´origen protegida
Recepta del Restaurant Bellavista.
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 1 pot de 720 g de Fesols de Santa Pau (pes net) de Fesols i Productes de Santa Pau
- 1 ceba
- 1 pebrot
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 2 tomates o 150 ml de tomata fregida
- Oli de gira-sol
- Sal
Elaboració de la recepta
- Prepara les verdures: renta i talla en rodelles d’uns 4 mil·límetres el pebrot, l’albergínia i el carbassó, i pela i talla en rodelles de gruix semblant la ceba. En el cas d’utilitzar tomata natural, renta-la i trosseja-la.
- Posa les verdures en una cassola, afegeix-hi una mica d’oli i sala-les al gust. Estofa les verdures tapant la cassola i posant-la a foc baix. Remena-les de tant en tant perquè no s’enganxin.
- Quan faltin un parell de minuts per acabar la samfaina, barreja-hi els Fesols de Santa Pau cuits (prèviament escorreguts). Si utilitzes tomata fregida, ara és el moment d’afegir-l’hi. Deixa que s’acabi de coure per tal que els fesols agafin el gust de les verdures. Tasta-ho i, si és necessari, rectifica de sal.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Petit Negre d’Altavins, un vi negre color cirera picota, amb alguns reflexos porpra intens. En nas, fruits vermells i notes especiades. A la boca és rodó i envoltant.
Recepta del Restaurant Bellavista. extreta de: https://fesolsdesantapau.cat/fesols-de-santa-pau-amb-samfaina/