recepta-gourmet-conill-rostit-amb-peres-i-cansalada

Un plat boníssim sense complicació

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 cuixes de conill d’Euroconills
  • 4 peres
  • 3 talls de cansalada d’Embotits Caus
  • 2 grans d’all
  • Farina de blat de moro diluïda en aigua
  • 1 got de brou
  • 1 got de vi blanc
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní

 

Elaboració de la recepta

  1. Salpebra les cuixes de conill i posa-les en una font de forn amb un rajolí d’oli, de brou i les fulles de romaní i farigola. Introdueix en el forn a 200 º C. durant 10 -15 minuts.
  2. Passat aquest temps, afegeix les peres (tallades per la base perquè es mantinguin verticals), un rajolí de brou i de vi, dóna la volta a les quatre cuixes i deixa uns altres 15 -20 minuts a la mateixa temperatura. Retira el conill i les peres rostides a una font i reserva el brou de la placa de forn.
  3. En una paella amb oli daura els alls tallats a làmines i afegeix la cansalada picada. Afegeix el brou de conill. Dóna-li un bon bull i lliga amb farina de blat de moro diluïda en aigua freda. Serveix el conill acompanyat amb les peres i la salsa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Negre de Can Bonastre, un vi de color vermell granat, d’intensitat mitjana, amb tocs de lleu ataronjat. En nas d’intensitat mitjana-alta, concentrat, franc. Abundant fruita vermella del tipus gerds i mores, sobre fons de regalèssia i records xocolata de pastisseria, cafè i moca. En boca és d’entrada fresca i fàcil. Tanins amables i madurs d’intensitat mitjana, refrescats per la seva equilibrada acidesa, que el converteix en un vi fresc. Permanència llarga, amb clars records llaminers de fruita vermella madura.

erumir-negre

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/200611/conejo-asado-peras-panceta-500.html