Intens i suau alhora
Ingredients per a la recepta
- Salsa de pa de fetge de Carlit (en aquest enllaç teniu com fer-la)
- 2 o 3 calamars de mida mitjana per persona
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració de la recepta
- En la recepta de l’elaboració d’aquesta salsa trobareu més informació sobre el pa de fetge.
- La salsa la podeu fer el mateix dia, no trigareu pas gaire.
- Un cop feta la reserveu.
- Anem a pels calamars. Demaneu al peixater/a que us els netegi per fer a la planxa.
- Ja sabeu que per calamars bons els d’Arenys, on anualment se celebra la Fira del Calamar.
- Escalfem una planxa a foc fort. A mi m’agrada posar una mica de sal a la planxa.
- Hi posem els calamars ben nets sobre la sal.
- Mentre es fan, hi podeu posar una mica de pebre negre i un petit raig d’oli d’oliva.
- Deixeu que es facin per totes dues bandes. El calamar s’ha de fer a foc fort i en poc temps, fins que comencin a esclatar gairebé.
- En aquest punt ja els podrem salar i servir.
- Emplatarem els calamars i els cobrirem amb una mica de salsa de fetge ben calenta.
- Finalment, decorarem el plat amb una mica de julivert sec i unes branques de cibulet.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.
Recepta extreta de: http://www.mytastecat.com/click/index/5679378/lacuinadesempre.cat