recepta-gourmet-barqueta-salmo-olivada

Un combinat idíl·lic

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 làmina de pasta de full
  • 2 ous
  • 150 grams de salmó fumat (aprox.)
  • tapenade d’Aixada Conserves
  • c / n de llagostins (un per persona)
  • llavors de sèsam
  • oli d’oliva verge extra
  • c / n de salsa de iogurt
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Estén la làmina de pasta de full i talla-la en porcions, en petits rectangles, bat els ous amb una mica de sal i pinta la pasta de full, punxa’l amb una forquilla, escampa unes llavors de sèsam i introdueix al forn preescalfat a 200 º C. Retira quan estigui daurat.
  2. Mentrestant, fes una truita amb els ous batuts i després talla-fent trossos per a totes les barquetes. Pela els llagostins retirant també els intestins. Fes-los a la planxa amb una mica d’oli d’oliva verge extra i sal, volta i volta perquè no quedin secs.
  3. Disposa la pasta de full a la base del plat i col·loca sobre ell una porció de truita, rega amb una cullerada de salsa de iogurt i col·loca a continuació un tall de salmó fumat enrotllat. Sobre el salmó disposa una cullerada d’olivada i finalment el llagostí. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa, un vi de color grosella, molt pàl.lid, net i brillant. Aromes frescos de fruita vermella amb un fons floral. Boca golosa, lleugera i fresca amb tocs de maduixa i mores.

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2008/04/24/montadito-de-salmon-ahumado-con-tapenade-y-langostino/