Una recepta per deixar de banda les preocupacions
Ingredients per a la recepta
- 500 g d’arròs de RIET VELL
- 8 gambes vermelles
- 1/2 kg de peix de roca
- 1 calamar
- 4 nyores
- 3 tomàquets madurs
- 1 cabeça d’alls
- 1 llimona
- 1 got d’oli d’oliva
- julivert
- sal
- aigua
Elaboració de la recepta
- Comenceu l’arròs a banda fent el brou de peix, amb aigua, sal, el peix de roca i el marisc.
- Deixeu-ho bullir durant uns 7 minuts. Passat aquest temps, retireu el marisc i reserveu-lo. D’altra banda, afegiu els alls escalivats amb pell i una branca de julivert al brou.
- A continuació, poseu oli en una paella per a fer arròs. Quan estigui calent, tireu-hi les nyores i fregiu-les. Quan estiguin ben sofregides, incorporeu-les al brou. Deixeu que bulli uns 5 minuts més i després tritureu-lo i coleu-lo.
- Aprofiteu l’oli que us ha quedat per a fregir els calamars, tallats a tires, i el tomàquet ratllat. És important que el tomàquet quedi molt ben fregit.
- Tot seguit, tireu-hi l’arròs. Remeneu-ho una mica i aboqueu-hi el brou.
- Deixeu-ho 20 minuts al foc i ja ho podreu servir. Acompanyeu-ho amb allioli.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo Vermell d’Adernats, un vi complex, fresc i singular. De color roure, aromes de fruites blanques madures, tocs minerals i records de roses. Ideal per maridar amb arrossos i pei, però també amb carn blanca-
Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/arros-a-banda/1519/
Imatge extreta de: http://darsena.com/receta-del-arroz-a-banda-de-darsena/