amanida-pasta-coliflor-olives-negres

Genial per al bon temps

 

Ingredients per a la recepta (2 porcions)

  • 160 grams de pasta curta seca d’Hort del Silenci
  • 10 tomàquets cirera
  • 9 olives negres empeltre de La Gaeta
  • 1/2 panotxa de blat de moro
  • 1/2 coliflor (200 grams aproximadament)
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada petita de pebre vermell
  • Sal i vinagre al gust

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem bullint la pasta fins que estigui al dente, i cuinant les flors de coliflor al vapor fins que estiguin tendres. Reservem tots dos ingredients fins que es refredin.
  2. Bullim la panotxa de blat de moro i desgranem, rentem i tallem per la meitat els tomàquets cirera i traiem l’os a les olives negres.
  3. En un recipient barregem tots els ingredients de l’amanida i d’altra banda, fem una vinagreta o emulsió amb la sal, el pebre vermell, el vinagre i l’oli d’oliva.
  4. Finalment servim en plats i ruixem amb l’emulsió de pebre vermell que donarà un color vermellós i un gran gust a l’amanida, ideal per menjar-se fresca a l’estiu.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un L’Om 2016 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color púrpura, d’intensitat aromàtica alta, de pas llarg en boca molt equilibrat.

om-serra-almos-vi

Recepta extreta de: https://www.vitonica.com/recetas-saludables/ensalada-de-pasta-coliflor-y-olivas-negras-receta-saludable