Un plat deliciós que també es pot menjar fred
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 2 cuixes de xai de llet (darrere) de Can Mabres
- Mostassa a l’antiga (o la que més us agradi)
- Grans d’all
- Sal
- Aigua
- Farigola o romaní
Per a la guarnició
- 4 patates
- 1 fulla de llorer
- 3 o 4 grans d’all
Elaboració de la recepta
- Preescalfem el forn a 180º
- Rentem bé el xai. Pelem els grans d’all amb forma de palets i els anem clavant per tota la pota ajudant-nos amb una punta per fer el foradet (podem introduir alhora trossets de romaní o escampar després).
- Un cop fet això, li posem a punt de sal (sense passar-nos perquè cal comptar amb la mostassa), untem la cuixa per tot arreu amb la mostassa, empolvorem amb farigola o romaní (si és fresc millo)r i la posem en una safata de forn.
- Introduïm al forn i als 15 minuts reguem amb un gotet petit d’aigua; a la mitja hora li donem la volta i ho reguem amb el suc que deixi anar i si necessitéssim més aigua li afegim una mica, ha de quedar salseta. A la mitja hora tornem a donar-li la volta, tornem a salsejar i posem el gratinador els últims 10 minuts coincidint que quedi la pell cap amunt, és a dir, comencem amb la pell cap amunt, donem la volta i l’última volta altra vegada la pell cap amunt.
- Ho deixem temperar i anem tallant filets fins amb un bon ganivet, amb 1 perniler es fa molt bé. El servim i salsegem.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mudèfer de Vins La Botera, un vi que mostra una superfície brillant i nítida d’un color vermell robí i aroma intens.
Recepta extreta de: https://recetolandia.com/receta/gigot-o-pierna-de-cordero-al-horno/