recepta-gigot-cuixa-de-xai-rostida-al-forn

Un plat deliciós que també es pot menjar fred

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 cuixes de xai de llet (darrere) de Can Mabres
  • Mostassa a l’antiga (o la que més us agradi)
  • Grans d’all
  • Sal
  • Aigua
  • Farigola o romaní

 

Per a la guarnició

  • 4 patates
  • 1 fulla de llorer
  • 3 o 4 grans d’all

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfem el forn a 180º
  2. Rentem bé el xai. Pelem els grans d’all amb forma de palets i els anem clavant per tota la pota ajudant-nos amb una punta per fer el foradet (podem introduir alhora trossets de romaní o escampar després).
  3. Un cop fet això, li posem a punt de sal (sense passar-nos perquè cal comptar amb la mostassa), untem la cuixa per tot arreu amb la mostassa, empolvorem amb farigola o romaní (si és fresc millo)r i la posem en una safata de forn.
  4. Introduïm al forn i als 15 minuts reguem amb un gotet petit d’aigua; a la mitja hora li donem la volta i ho reguem amb el suc que deixi anar i si necessitéssim més aigua li afegim una mica, ha de quedar salseta. A la mitja hora tornem a donar-li la volta, tornem a salsejar i posem el gratinador els últims 10 minuts coincidint que quedi la pell cap amunt, és a dir, comencem amb la pell cap amunt, donem la volta i l’última volta altra vegada la pell cap amunt.
  5. Ho deixem temperar i anem tallant filets fins amb un bon ganivet, amb 1 perniler es fa molt bé. El servim i salsegem.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mudèfer de Vins La Botera, un vi que mostra una superfície brillant i nítida d’un color vermell robí i aroma intens.

mudefer-botera

Recepta extreta de: https://recetolandia.com/receta/gigot-o-pierna-de-cordero-al-horno/