Fusilli amb cansalda, formatge blau i mel

Fusilli amb cansalda, formatge blau i mel

Cremosa i irresistible

Avui cuinarem una fantàstica recepta de fusilli amb cansalada, formatge blau de Sora de la Formatgeria Mas Rovira i mel de Mel del Padrí! Després l’acompanyarem amb un vi Clos del Recó rosat del Celler Grau i Grau. Som-hi!

 

Ingredients per a la recepta

  • 350 g de fusilli bucati corti
  • 300 g de formatge blau de Sora de la Formatgeria Mas Rovira
  • Mel de Mel del Padrí
  • 250 g de cansalada a talls
  • 400 g de llet evaporada
  • 100 g de llet
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Bullim els fusilli
    • Posem abundant aigua en una olla i portem a ebullició.
    • Llavors afegim sal i els fusilli i els coem fins que estiguin al dente reservant un got d’aigua de cocció.
  2. Fem la cansalada
    • Mentrestant, retirem l’escorça de la cansalada i la tallem en tires.
    • En una paella cuinem la cansalada lentament fins que estigui cruixent.
    • Treiem unes tires per l’emplatat final i les reservem en paper absorbent.
  3. Fem la salsa
    • Sobre la resta de cansalada aboquem la llet i la llet evaporada.
    • Afegim el formatge tallat en daus i els deixem fondre a foc mitjà-baix.
    • Rectifiquem de sal al gust i no parem de remoure per obtenir una textura cremosa.
  4. Afegim la pasta
    • Afegim la pasta a la paella i una mica de l’aigua de cocció si volem rectificar la textura.
  5. Emplatem
    • Serveim els fusilli amb cansalada i formatge blau, afegim la mel i decorem amb les tires de cansalda que havíem reservat. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi Clos del Recó del Celler Grau i Grau, un vi de color de cirera pàl·lida. Complexe amb matisos afruitats i vinosos amb notes de cirera. Saborós, fresc i agradable. Acidesa ben equilibrada.

Clos del Recó Rosat

Clos del Recó Rosat

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2015/04/07/fusilli-con-panceta-queso-azul-y-miel/