recepta-flamenquins-vedella-pernil-cuit-extra-trufat-gorgonzola

Una recepta molt flamenca!

 

Ingredients per la recepta

  • 4 filets de vedella fins
  • 4 talls de pernil cuit extra trufat de Casa Boix
  • 80 g de formatge Gorgonzola
  • 30 g de farina de blat
  • 1 ou M
  • pa ratllat
  • Oli d’oliva
  • sal
  • Pebre negre mòlt

 

Elaboració de la recepta

  1. Estenem els filets de vedella sobre una superfície de treball neta. Els estirem tot el que puguem, procurant donar-los una forma rectangular. Si ho veiem necessari, retallem les vores per aconseguir-la, amb aquesta forma ens assegurarem que el farcit no surt ni entra en contacte amb l’oli del fregit. Salpebrem.
  2. Estenem un tall de pernil cuit sobre cada filet de vedella. Si queden buits, els cobrim amb trossos d’una altra rodanxa, és a dir, els parcheamos. Tallem el formatge gorgonzola a tires allargades i cobrim una franja de l’pernil amb elles (la més propera a nosaltres a l’ample, com s’aprecia en la imatge del pas a pas).
  3. Aixequem l’extrem del filet de vedella més proper a nosaltres i el dobleguem sobre el formatge gorgonzola. Enrotllem fins arribar a l’altre extrem i travessem amb un escuradents, perquè no s’obri. Passem per farina, sacsejant l’excés, ou batut i pa ratllat.
  4. Fregim en abundant oli a foc mitjà, amb volteig de totes les vegades que sigui necessari perquè es cogui igual per tots els costats i no quedi cru al seu interior. Retirem l’oli i deixem escórrer sobre paper de cuina absorbent, per retirar l’excés d’oli. Servim immediatament i en calent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Selecció Especial (Eco) del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera. Capa mitja alta. Agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

seleccio-eco-celler-grau-grau

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/flamenquines-de-ternera-jamon-cocido-y-gorgonzola-receta