Benvolguts/des gourmets, avui us portem la recepta de faves a la catalana.
Com s’ha de fer les faves a la catalana
Les faves són un llegum que es consumeix en primavera, tot i que actualment es poden gaudir d’elles durant tot l’any (congelades, cuinades o seques). Aquest aliment es va considerar durant molts anys com un aliment per a pobres pel seu fàcil cultiu i conservació, a més a més del preu econòmic. Les faves també, són riques en proteïnes i tenen unes propietats nutricionals excel·lents. Per tots aquests motius, les faves van ser durant anys un aliment bàsic en moltes famílies amb pocs recursos. Actualment les coses han canviat, segons com, el consum de faves s’apropa més a un luxe que a un recurs fàcil, en el cas de les faves tendres.
De receptes amb faves n’hi ha moltes, però avui us portem una de molta proximitat: faves a la catalana! Una recepta que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri, llesta per menjar! I les acompanyarem amb un Clos del Recó negre del Celler Grau i Grau! Salut!
Ingredients per a les faves a la catalana
- 500 g de faves
- 40 g de ceba tendra
- 40 g d’all tendre
- 80 g de sofregit
- 3 dl de brou d’aviram
- 1 dl d’anís sec
- 6 fulles de menta
- 200 g de bull de faves
- 70 g de cansalada
- 200 g de botifarra
- 1 dl d’oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Sofregim els ingredients
- Per començar, en una cassola amb oli sofregim la cansalada, tallada a daus i salpebrada, la botifarra tallada a rodanxes i la ceba tendra i l’all tendre tallats a trossets.
- Afegim l’anís
- Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi l’anís i deixeu-lo reduir.
- Afegim la menta, les faves i el sofregit
- A continuació, poseu-hi la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts a foc fort.
- Incorporem el brou
- Tot seguit, cobriu-ho tot amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
- Afegim el bull i acabem de coure
- Finalment, afegiu-hi el bull de faves tallat a rodanxes, deixeu-ho coure un minut més amb la cassola tapada i ja ho podreu emplatar.
El maridatge per a les faves a la catalana
Podeu acompanyar amb un Clos del Recó negre del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera madura. Agradable, elegant, amb aromes de fruits del bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.
Clos de Recó Negre
Font: CCMA
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!