Ràpida i molt saludable

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 carbassó gran
  • Tapenade d’Aixada Conserves
  • 150 gr d’olives negres prèviament desossades
  • ½ gra d’all
  • ½ cullerada sopera de salsa de soja (o sal al gust)
  • 1 cullerada sopera d’oli
  • ½ cullerada de cafè de pebre vermell

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentar i pelar o no el carbassó (depenent del gust personal i de si és o no de procedència ecològica). Donar-li forma d’espagueti ajudat d’un pelador de vegetals i reservar.
  2. Rentar i escórrer les olives prèviament desossades, reservar unes poques per decorar i la resta posar-les en un bol amb la salsa de soja, l’oli i el pebre vermell. Deixar macerar el major temps possible i batre a la batedora per obtenir una pasta. També podeu posar tapenade d’Aixada Conserves.
  3. Uns minuts abans de servir, ofegar els alls a la paella en una mica d’oli, daurant-los lleugerament. Apagar el foc, barrejar en la mateixa paella la pasta o mousse d’olives amb els espagueti de carbassó, donant-los un toc mínim de calor.
  4. Decorar amb olives laminades.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rosat de Vinya Janine, un vi de color vermell molt viu, amb reflexos violacis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

Recepta extreta de: https://vegetalesyexistencialismo.wordpress.com/2016/03/17/espagueti-de-calabacin-con-mousse-de-olivas/