Un plat de fàbula
Recepta que podeu trobar ja elaborada per Cal Vivet.
Ingredients per a la recepta
- 1 cuixa de xai (amb os)
- 1 kg de patates
- 3 grans d’all
- 2 branquetes de romaní
- 1 branqueta de sàlvia
- Un pessic de sal
- 5 cullerades d’oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Escalfa el forn a 200 ° C.
- Assaona la cuixa de xai amb sal i pebre, ruixa amb oli i frega bé la cuixa.
- Col·loca en una safata de forn fonda i aboca 1 tassa d’aigua.
- Cou el rostit en el forn durant 30 minuts.
- Mentrestant, renta i talla les patates.
- Rentar les herbes i agita per assecar.
- Talla els bulbs d’all per la meitat i continua cada meitat en sentit transversal.
- Col·loca tot en un bol, ruixa amb l’oli d’oliva restant, i reparteix al voltant de la cuixa de xai.
- Continua rostint en el forn durant 40 minuts més.
- Retira del forn i deixa reposar, reserva durant 10 minuts cobert amb paper d’alumini i ja es pot tallar i servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Vi Negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un vi negre que al tast es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura.
Recepta extreta de: https://www.receptes.cat/recepta7688/cuixa_de_xai_amb_patates_al_forn
Imatge extreta de: https://www.cocinaabuenashoras.com/paletilla-de-cordero-al-horno-con.html