crema-catalana-carquinyolis

Crema catalana amb carquinyolis

La combinació perfecta

Avui toca un clàssic:crema catalana amb carquinyolis de Torrons Roig. L’acompanyarem amb un licor de torró d’Agramunt, també de Torrons Roig. Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1/2 l. de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 125 gr. de sucre
  • 20 gr. de midó
  • Un tronc de canyella
  • Una pell de llimona
  • Per cremar-la, un grapat de sucre
  • Carqinyolis de Torrons Roig

 

Elaboració de la recepta

  1. Traiem la pell d’una llimona, després de rentar-la bé. Desfem el midó en mig got de llet freda. Separem els quatre rovells de les clares. Fem arrencar el bull a la resta de llet amb la pell de la llimona i un branquilló de canyella, la traiem del foc i es cola.
  2. En un cassó, es barregen els rovells i el sucre i es treballen bé. Després, afegim la llet, mentre es va remenant amb el batedor i l’altra llet amb el midó.
  3. Posem el cassó al foc procurant que no arrenqui el bull i es continua batent fins que la crema sigui prou espessa.
  4. La traiem del foc, sense parar de batre-la fins al cap d’una bona estona. Llavors la posem en plats de postres o en cassoletes i es deixa refredar fins a temperatura ambient.
  5. Una mica abans de servir-la, posem la pala de cremar al foc, fins que sigui ben roent. Ensucrem bé la superfície de la crema i s’hi passa la pala lentament, perquè el sucre caramel·litzi.
  6. Servir acompanyat de carquinyolis.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un licor de torró d’Agramunt de Torrons Roig.

Recepta extreta de: Racó Català