La crema de carbassó és ideal per l’hivern i l’estiu. Per tant, és una alternativa perfecta que et pot salvar quan et falti inspiració culinària i no sàpigues què cuinar. Així doncs, mans a l’obra.

Crema de carbassó

Crema de carbassó

La crema de carbassó, recepta light i cremosa

Avui tenim crema de carbassó recepta de El Mundo, que podeu trobar ja elaborada per Can Garriga! Una recepta light i cremosa que acompanyarem amb un vi Clos del Recó del Celler Grau i Grau! Salut!

Ingredients per a la crema

  • 2 carabassons grans
  • 2 porros
  • 4 formatgets
  • 200 ml de llet evaporada
  • 500 ml de brou de pollastre de Can Garriga
  • Sal
  • Pebre
  • Comins
  • Mantega
  • Oli d’oliva

Elaboració del plat

  1. Pelem i tallem els carbassons
    • Comencem pelant els carbassons, o sense pelar també valdria però sortirà una crema d’un color verd més intens. Tallem els carbassons a trossos mitjans.
  2. Daurem els carbassons
    • En una cassola gran daurem amb un rajolí d’oli d’oliva i mantega els carbassons tallats a daus. Com més petit el tallem abans es farà i podrem gaudir-ne com més aviat millor.
  3. Cobrim amb el brou
    • Una vegada que s’ha ofegat bé el carbassó i cobrim amb brou de pollastre. Deixem cuinar uns 20 minuts a foc mitjà.
  4. Retirem la verdura
    • En acabar el temps i estigui la verdura tova la traiem i la triturem. Jo el que faig és retirar una mica de brou i després anar posant a poc a poc perquè alguna vegada m’he passat de brou i ha quedat molt lleugera. La necessitem molt cremosa.
  5. Triturem
    • La triturem molt bé en una Thermomix o amb una batedora costat de 4 formatgets, la llet evaporada, sal, pebre, i comins.

Crema de carbassó amb un bon vi rosat

Podem acompanyar aquest plat amb un vi Clos del Recó del Celler Grau i Grau, un vi de color de cirera pàl·lida. Complexe amb matisos afruitats i vinosos amb notes de cirera. Saborós, fresc i agradable. Acidesa ben equilibrada.

Clos del Recó Rosat

Clos del Recó Rosat

Et recomanem:

Com plantar Orenga?