Deixa´t sorprendre per la xocolata
Ingredients per a la recepta
- 1 conill d’1,5 kg aproximadament
- 40 g de xocolata a la pedra CREO (unes 2 pastilles)
- Oli i mantega
- Una ceba gran
- Una copa de vi ranci
- Una llesca de pa
- 2 o 3 grans d’all
- Un grapat de ametlles
- Aigua o brou
- Sal
Elaboració de la recepta
- Posem una cassola al foc amb oli i mantega i fregim la llesqueta de pa, els gransd’all i el fetge del conill. El retirem i en el mateix greix daurem els trossos de conill, tallats en trossos grans i salats. Els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, deixant reduir i mullant de tant en tant amb el vi ranci.
- Quan estigui ben confitada, tornem a posar els trossos de conill i afegim una mica d’aigua o brou. Tapem la cassola i deixem coure fins que la carn estigui tendra, provant com està de sal.
- Deu minuts abans de treure-ho del foc hi afegim una picada feta amb la llesqueta de pa, els alls i el fetge fregit, les ametlles i la xocolata ratllada i diluïda amb vi ranci.
- Prèviament, podem marinar el conill tallat amb vi negre, ceba, porro, pastanaga, ginebres, pebre i herbes durant tota la nit.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.
Recepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/es/tendencias/cocinar-con-chocolate-porque-no-es-solo-para-el-postre