Coca de llardons

Coca de llardons

Tradicional i exquisida

Per celeberar el dijous gras o dijous llarder, avui farem una fantàstica coca de llardons d’Elaborats Montesquiu! Una recepta senzilla, tradicional i exquisida! I per beure hem escollit un vi dolç Bruna Negre del Celler La Botera. Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 ous
  • 150 gr. de sucre
  • 100 ml. d’aigua
  • 100 ml. d’oli d’oliva suau
  • 4 cullerades soperes de llet
  • 2 cullerades de conyac o d’anís
  • La ratlladura d’una llimona
  • 220 gr. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 50 gr. de pinyons
  • 100 gr. de llardons d’Elaborats Montesquiu

Elaboració de la recepta

  1. Batem els ous amb el sucre
    • Agafem un bol posem els ous i el sucre ho batrem molt bé fins que blanquegin.
  2. Afegim més ingredients i batem
    • Un cop està ben batut tirem l’aigua, la llet, l’oli, el conyac i la ratlladura de llimona. Batrem tot.
  3. Incorporem la farina i els llardons picats
    • Després posem la farina juntament amb el llevat i els llardons que haurem picat molt finament, ho barrejarem tot molt bé.
  4. Preparem el motlle
    • En un motlle per al forn, untarem amb mantega o posarem paper de forn.
  5. Enfornem
    • Posarem la massa i ho ficarem al forn que ja estarà calent a 160º C. Quan hagi pujat una mica la massa, el traurem de forn. El pintarem amb ou batut, tirarem els pinyons i escamparem el sucre. El tornarem a ficar al forn, uns 30 minuts. Quan veiem que està una mica daurada, punxem amb un escuradents i si surt sec, estarà a punt.
  6. I ja està llest per menjar!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi dolç Bruna Negre del Celler La Botera, un vi de color violeta-robí intens i brillant. En nas, ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues. També surten aromes especials com el clau i notes balsàmiques. En boca, el tacte és vellutat i molt voluminós, amb un sorprenent equilibri entre acidesa i dolçor.

Bruna negre

Bruna negre

Font: Las Retecas de Cocina