Coca de llardons
Coca de llardons, Tradicional i exquisida
Per celeberar el dijous gras o dijous llarder, avui farem una fantàstica coca de llardons d’Elaborats Montesquiu! Una recepta senzilla, tradicional i exquisida! I per beure hem escollit un vi dolç Bruna Negre del Celler La Botera. Salut!
Ingredients per a la recepta
- 2 ous
- 150 gr. de sucre
- 100 ml. d’aigua
- 100 ml. d’oli d’oliva suau
- 4 cullerades soperes de llet
- 2 cullerades de conyac o d’anís
- La ratlladura d’una llimona
- 220 gr. de farina
- 1 sobre de llevat
- 50 gr. de pinyons
- 100 gr. de llardons d’Elaborats Montesquiu
Elaboració de la recepta
- Primer, batem els ous amb el sucre
- Agafem un bol posem els ous i el sucre ho batrem molt bé fins que blanquegin.
- Després, afegim més ingredients i batem
- Un cop està ben batut tirem l’aigua, la llet, l’oli, el conyac i la ratlladura de llimona. Batrem tot.
- Ara, incorporem la farina i els llardons picats
- Després posem la farina juntament amb el llevat i els llardons que haurem picat molt finament, ho barrejarem tot molt bé.
- Seguidament, preparem el motlle
- En un motlle per al forn, untarem amb mantega o posarem paper de forn.
- Per anar acabant, enfornem
- Posarem la massa i ho ficarem al forn que ja estarà calent a 160º C. Quan hagi pujat una mica la massa, el traurem de forn. El pintarem amb ou batut, tirarem els pinyons i escamparem el sucre. El tornarem a ficar al forn, uns 30 minuts. Quan veiem que està una mica daurada, punxem amb un escuradents i si surt sec, estarà a punt.
- I ja està llest per menjar!
Maridatge per la coca de llardons
El vi és el millor aliat per la coca de llardons. Per això, podem acompanyar amb un vi dolç Bruna Negre del Celler La Botera, un vi de color violeta-robí intens i brillant. A més, en nas, ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues. També, surten aromes especials com el clau i notes balsàmiques. Així mateix, en boca, el tacte és vellutat i molt voluminós, amb un sorprenent equilibri entre acidesa i dolçor.
Bruna negre
Font: Las Retecas de Cocina
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!