Els bunyols és un menjar típic de l’època de la Quaresma. Per aquesta raó, i ja que s’apropen dates assenyalades, us presentem una recepta extreta de la cuinadesempre.cat sobre com cuinar aquest plat. Gaudiu-lo.
Ingredients per fer bunyols
- 500 g de farina
- 100 g de sucre
- 6 g de sal
- 2 ous
- 30 g de llevat fresc en pastilla
- 50 g de llard de porc
- colorant d’ou
- canyella en pols
- essència de llimona
- llet (120 ml aproximadament)
- 50 g de matafaluga en llavor
- anís i sucre per arrebossar
Elaboració
- Preparem tots els ingredients.
- Si no us agrada trobar la llavor sencera de la matafaluga, podeu utilitzar-la en pols.
- El llevat ha de ser fresc i en pastilla.
- Batem els ous amb una batedora o a mà
- Ara, incorporem el sucre. I també una mica de colorant d’ou. El colorant, el podeu obviar perfectament, ja que no aporta cap mena de sabor, però li donarà un agradable i atractiu aspecte al brioix. A les pastisseries sempre se’n posa. Jo el compro en línia en botigues especialitzades. És força econòmic i dura molt de temps.
- Posem una mica de colorant
- Incorporem l’essència de llimona
- Una mica de canyella
- Incorporem també el llevat fresc
- Seguidament, incorporem la matafaluga.
- Ho barregem tot bé
- Afegim la farina
- A sobre de la farina, hi posarem la sal
- El llard també l’afegim a sobre de la farina
- Afegim la llet. Dependrà una mica de l’època de l’any i de la humitat de l’entorn. Potser li heu d’afegir una mica més de llet o una mica més de farina.
- Ho batem tot bé
- Ja ho tenim tot, ara falta esperar un parell d’hores i a gaudir