
Bacallà a la muselina d’all
Una de les millors maneres de gaudir el bacallà
Plat de bacallà que podeu comprar ja elaborat per Mas el Guiu.
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 4 patates grans
- 1 ceba gran
- Allioli
- 1 clara d’ou
- Oli
- Sal
- Salsa romesco
Elaboració de la recepta
- Preescalfem el forn
- Preescalfem el forn a 180º.
- Tallem les patates i les cebes
- Pelem les patates i les cebes i després les tallem fines aconseguint el mateix gruix,
- Preparem per posar al forn
- En una safata de forn afegim un raig d’oli i a sobre les patates i les cebes.
- Posem sal al gust i tornem a ruixar amb oli. Situem a sobre el bacallà i un altre raig d’oli de nou.
- Posem els ingredients al forn
- Quan el forn estigui calent, posem la safata al forn i ho deixem durant 20-30 minuts. Si veiem que el bacallà es cou abans el podem retirar i deixar coure les patates.
- Preparem la muselina d’all
- Muntem la clara d’ou a punt de neu i l’afegim poc a poc a l’allioli.
- Posem la muselina d’all sobre el bacallà ja cuit i gratinem fins que quedi ros.
- Emplatem
- Posem un llit de patata al fons del plat i a sobre el bacallà amb la muselina.
- Afegim salsa de romesco pels costats al gust.
Maridatge
Podem acompanyar amb un Solstici de Giró Ribot, un vi de color verd llima, amb reflexos verdosos. Lluminós i brillant. Mostra una alta intensitat, on destaquen les notes de fruites blanques i tropicals. En una segona capa apareixen les notes de vainila conferides per la bóta i tocs de brioix aportats per la criança sobre les seves lies, que l’embolcallen i l’hi aporten complexitat. En boca és fresc, amb una bona acidesa d’entrada que dona pas a un ampli i sedós pas per boca, aportant cremositat. En post gust és llarg i fresc.

Solstici de Giró Ribot.
Recepta extreta de: http://aracuina.blogspot.com/2013/03/bacalla-la-muselina-dall.html