Des d’un pa amb tomàquet fins a caragols a la llauna, la gastronomia catalana ofereix un ampli ventall de gustos i mil maneres de consumir-los. Si ets un sibarita que t’agrada trobar experiències úniques aquí tenim un article per tu.

Apreciar en tots els aspectes possibles la gastronomia catalana requereix temps, ja que no ho trobarem tot en una mateixa ciutat, sinó que per viure al màxim hauràs de recorre els millors restaurants del territori català. Una gastronomia caracteritzada pel mediterrani i que ha està premiada arreu del món gràcies a grans cuiners com Ferran Adrià amb el Bulli; Carme Ruscalleda amb el Restaurant Sant Pau; Els germans Roca amb El Celler de Can Roca, …

En aquest article, recorrerem les 4 capitals catalanes per conèixer els millors llocs on poder gaudir de la gastronomia catalana i llepar-se els dits.

Barcelona

Can Ros

El trobem a la Barceloneta ambientat en la cuina centenària marinera dins del mateix barri mariner que evolucionat fins a crear plats tradicionals adaptats als nostres temps. La seva especialitat són els arrossos on pots trobar-ne de diferents formes i gustos a més de la seva carta de peixos On anys entre hi vivien pescadors de la zona que s’aixecaven cada dia per pescar i oferir els peixos més frescos als ciutadans.

Blanc

Direcció a l’Hotel Mandarín, al mig de Passeig de Gràcia, trobem el restaurant de Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam. Una oferta gastronòmica inigualable recolzat per l’experiència d’una xef amb dues estrelles Michelin i el cap dels restaurants Moments. La cuinera de Sant Pol de Mar ha optat per oferir als clients productes frescos i excel·lents basats en la gastronomia catalana, de mercat i d’estacions. D’entre aquests plats trobem el segell català amb creacions com els canelons i amanides mediterrànies.

Girona

Casa Marieta

Si dones un tomb per Girona no pot faltar la Plaça de l’Independència, no només per la seva bonica arquitectura, sinó per la seva oferta gastronòmica de la mà de Casa Marieta. Característic pels gustos casolans de Catalunya des de guisats fins a l’ànec amb peres. Al ser una comarca de mar, també dominen la cuina de peixos i mariscos passant per utilitzar els productes de temporada.

El Celler de Can Roca

Els germans Roca van aconseguir posar la ciutat gironina en el mapa gastronòmic internacional guanyant la seva primera Estrella Michelin l’any 1995 fins a arribar a convertir-se en el millor restaurant del món el 2015. En el mateix celler podràs gaudir d’un paratge únic mentre tastes els millors plats i menús degustació del món. Però, aquests tres genis de la cuina van tenir el seu origen al bar dels seus après, conegut com a Can Roca, on la cuina és excel·lent i et fa comprendre d’on han tret la mà trencada per la cuina el famós Celler.

Lleida

La Dolceta

Un dels restaurants més coneguts de la ciutat on les brases són la reina i ofereixen una gran versatilitat de productes com peus de porc, xipirons o carxofes a la brasa. Tota aquesta oferta gastronòmica va de la mà d’un entorn únic, ja que disposen d’una terrassa que convida a passar-t’hi hores a les nits d’estiu.

Can Rúbies

Cuina de tota la vida i una ambientació típica catalana que aboca a lo acollidor trobem un altre restaurant conegut de la zona. A Can Rúbies podràs tastar els caragols a la llauna més coneguts i una àmplia varietat de carns a la brasa i altres productes de temporada, on destaquem els calçots.

Tarragona

Restaurants Mas Folch

Sota l’encant d’una antiga masia modernista trobem aquest restaurant i reconegut com el millor de la província el 2014 segons la guia Gourmand. La cuina que pots trobar és l’equilibri perfecte entre plats tradicionals i la innovació mediterrània, basats sempre en productes de proximitat i de temporada.

Restaurant Jardí

Caracteritzat per una cuina catalana i mediterrània tradicional on la seva especialitat són els calçots i carns i vegetals a la brasa. Nosaltres us recomanem que tasteu els canalons casolans, els caragols, l’escudella i els peus de porc.