Quan ens apartem del focus mediàtic que suposa la gastronomia internacional i ens deixem de centrar en els grans Xefs premiats, podem trobar dins de la nostra gastronomia excel·lents Xefs com Mingo Morilla.

Mingo Morilla

El Xef del restaurant Cal Mingo va formar-se en el món de la cuina a través de l’escola tradicional i els plats típics. Però amb el seu restaurant pretén difondre no només tot convencional, sinó l’atreviment i la creativitat de les creacions culinàries. Gran amic del famós Xef Ferran Adrià i president del Gremi d’Hosteleria de Viladecans i membre del col·lectiu de Cuina CUBAT del Baix Llobregat.

Mingo Morilla ha reivindicat en diverses ocasions la cuina basada en productes de la terra, de qualitat i de temporada perquè la restauració es converteixi en un món més sostenible. Ja que fer-ne un bon ús implica crear una bona rotació d’aliments i evitar el màxim possible el malbaratament alimentari. Una altra forma per combatre el malbaratament, comenta el restaurador, és oferir al client racions petites o mitges per reduir el rebuig i en molts casos afavoreix a l’augment del consum.

Cal Mingo

El restaurant va ser inaugurat l’any 1988 a Castelldefels fins deu anys més tard, que van traslladar-se al municipi de Viladecans. Per continuar oferint als seus clients una cuina única i innovadora.

Un cop van arribar al nou restaurant, ubicat a una masia restaurada en el polígon Can Calderón i un ampli jardí, va continuar oferint el seu servei excepcional als seus clients amb l’objectiu de millorar dia rere dia l’experiència i el menjar.

Dins de la seva carta podem trobar grans especialitats com el bacallà, el foie en diferents formes i versiones acompanyats d’altres plats fora de carta i de temporada com els rovellons, les verdures del Baix Llobregat i pollastre de pota blava. Cal destacar que el restaurant també participa en campanyes de promoció de productes de comarca, per aportar valor als productes hortícoles i altres productes del territori.