recepta-arros-sec-sipia-bruta-allioli-romani

Un arròs de traca i mocador

Recepta del Pilar’t Restaurant.

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 sípia bruta
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 4 tomàquets madurs
  • Fumet
  • 100 g. de cloïsses
  • 40 g. d’arròs per persona

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem un fumet suau amb espines, caps de peix, una pastanaga, un porro, ceba i una branca d’api.
  2. Fem un sofregit a la paellera amb ceba ben picada, pebrot verd, alls picats i els tomàquets ratllats.
  3. Marquem la sípia a la paellera, afegim el sofregit i incorporem 4 mides d’arròs. I anem removent.
  4. Quan l’arròs comenci a agafar color afegim el fumet i deixem coure entre 15 i 18 minuts.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo 2014 de Vinya Janine, un vi blanc ecològic de color pàl·lid, amb reflexos verdosos. Gust fresc, recordant una barreja de fruites blanques, fins i tot pinya. Vi potent, amb estructura, sec, però alhora llaminer i agradable. Postgust llarg i harmoniós, característic del xarel.lo, combina els aromes de la varietat amb la frescor que envolta el paladar.

xarelo-vinya-janine

Recepta pròpia del Pilar’t Restaurant.