recepta-amanida-taronja-formatge-fresc-anxoves

Una amanida fresca, senzilla i diferent

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer serà pelar les taronges. Les pelem i traiem la part blanca i pells, perquè no amargui.
  2. Tallem la taronja a grills amb ajuda d’un ganivet de punta i traiem les pells d’unió. Anem col·locant els grills en un plat, amanim la taronja amb una mica de sal i oli.
  3. Ara preparem el formatge fresc, si ve en terrines els obrim i s’escorre l’aigua que porta.
  4. Tallem el formatge a trossos no molt grans i els anirem posant sobre dels grills de taronja.
  5. Ara obrim la llauna d’anxoves, escorrem l’oli i col·loquem tires d’anxoves sobre el formatge fresc.
  6. Posem unes olives per l’amanida.
  7. En un bol posem una mica d’oli, el suc de mitja taronja sal i pebre, ho batem bé i ho ruixem per sobre de l’amanida.
  8. Reservem a la nevera si no la mengem en el moment.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Rosat 2014 de Vinya Janine, un vi rosat de color vermell molt viu, amb reflexos violacis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

rosat-vinya-janine

Recepta extreta: https://www.lasrecetascocina.com/ensalada-naranja-queso/