Un plat completíssim

 

Ingredients per a la recepta

Podeu trobar els ingredients a l’agrobotiga d’Ebrecultius.

  • 300 G Mongetes blanques
  • 1 Ceba
  • 1 Pastanaga
  • 1 Branca Api
  • 3 Pebrot morrón en conserva
  • 1 All
  • 50 Ml Oli d’oliva verge extra
  • 2 Cullerades Vinagre balsàmic de mòdena
  • 1 Cullerada Sucre
  • 150 G Ventresca de tonyina
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Disposar en aigua les mongetes blanques dotze hores abans de la seva utilització, escórrer i posar a coure amb la ceba, la pastanaga i la branca d’api. Quan estiguin tendres incorporar la sal, barrejar bé, escórrer i reservar.
  2. Laminar els pebrots rostits, pelar i premsar l’all. Escalfar una paella amb l’oli d’oliva, afegir l’all, daurar i incorporar els pebrots. Ofegar durant cinc minuts a foc suau, regar amb el vinagre de Mòdena i afegir el sucre, salpebrar. Coure durant deu minuts més, retirar del foc i reservar.
  3. Escórrer la ventresca de tonyina. Barrejar les mongetes amb els pebrots confitats, servir coronats amb resquills de ventresca i julivert picat. Decorar si es desitja amb fulles de ruca.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rosat de Vinya Janine, un vi de color vermell molt viu, amb reflexos violacis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

Recepta extreta de: https://www.elle.com/es/living/buscador-recetas/a789739/judias-en-ensalada-con-pimientos-y-atun/