4 PRINCIPALS PROBLEMES DE PLANTAR TOMÀQUETS

Disposar del teu propi hort és un petit gran luxe del qual no tothom té la sort de gaudir. Conrear les teves pròpies verdures i hortalisses per a l’autoproveïment suposa una gran satisfacció, a més de promoure un consum més controlat, responsable i, sobretot, ecològic.

Entre tota la varietat de cultius possible, el del tomàquet sol ser un dels més estesos en tractar-se d’un dels vegetals més emprats en la nostra cuina.

Perquè la planta doni uns tomàquets saborosos i aptes per al consum requereix una sèrie de condicions i cures específiques. No obstant això, ens podem enfrontar a una altra sèrie de problemes.

 

  1. FLORS QUE NO DONEN FRUIT:

Si a les teves tomaqueres comencen a sortir flors, però aquestes es marceixen sense donar fruit, és probable que es degui a la falta de reg, sobretot, en èpoques d’altes temperatures.

SOLUCIÓ: Col·locar un sistema de reg automàtic per degoteig.

 

  1. ESQUERDAT

Si als teus tomàquets els comencen a sortir esquerdes sense arribar a estar prou madurs és possible que es tracti d’un desequilibri hídric (ocasionat per un reg irregular o períodes de sequera) o que la planta sofreixi uns bruscos canvis de temperatura entre el dia i la nit.

SOLUCIÓ: Evitar les embassades i els excessos d’abonament.

 

  1. PODRIDURA

És comuna que en la base dels tomàquets apareguin una sèrie de taques fosques. En aquest cas, pot ser que t’enfrontis a un problema ocasionat per excés de calor, reg irregular o una alta salinitat del terreny.

SOLUCIÓ: Evitar les embassades i allunyar els punts de reg de les arrels perquè aquestes s’estenguin i es desenvolupin buscant l’aigua.

 

  1. PÈRDUA DE COLOR

Un excés de sol també pot danyar l’aparença dels tomàquets fent que perdin el seu color en algunes zones i tinguin un tacte similar al del paper.

SOLUCIÓ: Canviar de lloc o col·locar una ombrel·la prop de la tomaquera.

 

Pèrdua de color en tomàquets

Pèrdua de color en tomàquets