Un plat amb sabor a estiu
Per a la digestió, per la regularitat i per a la sacietat. Les llenties augmenten la nostra sensació de sacietat amb molt poques calories (ens ajuda per tant a la pèrdua de pes) i la seva fibra ens ajuda tant a prevenir el restrenyiment i promoure la regularitat d’un sistema digestiu saludable.
Ingredients per a la recepta
Per a l’amanida:
- 180g de llentia cuita per persona de Cal Valls
- 2 tomàquets de Cal Valls del tipus que us agradi: de la pera, raf, canari, cherry, de branca… és millor que sigui de polpa consistent per poder tallar-lo a bocins petits sense que es desfaci
- 1 pebrot verd del tipus italià de Cal Valls
- 1 ceba petita de Cal Valls
- 20g d’encenalls de pernil ibèric
Per a la vinagreta:
- Oli d’oliva verge extra
- 1 culleradeta de cafè de mostassa de Dijon
- 1 raig de vinagre suau (de vi blanc, de poma…)
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Renteu el pebrot i els tomàquets i eixugueu-los.
- Agafeu el pebrot verd, obriu-lo pel mig i traieu-ne les llavors. El talleu a la juliana, en tires no gaire gruixudes però no massa primes, i després talleu les tires a daus petits.
- Feu el mateix amb els tomàquets. És important que no siguin massa madurs perquè no deixin anar massa suc.
- Talleu la ceba ben petita. Si no voleu que us repeteixi, la podeu escaldar amb aigua i després la refredeu.
- Poseu les llenties en un bol, afegiu-hi totes les verdures i remeneu-ho tot.
- Prepareu la vinagreta barrejant tots els ingredients. Decidiu la quantitat d’oli i vinagre segons els vostres gustos.
- Aboqueu la vinagreta per sobre i remeneu-ho tot.
- Finalment hi afegiu els encenalls de pernil ibèric i ho torneu a barrejar.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.
Recepta extreta de: https://www.vilaweb.cat/noticies/receptes-destiu-amanida-de-llenties-amb-pernil-iberic/