Un plat amb sabor a estiu

 

Ingredients per a la recepta

Per a l’amanida:

  • 180g de llentia cuita per persona de Cal Valls
  • 2 tomàquets de Cal Valls del tipus que us agradi: de la pera, raf, canari, cherry, de branca… és millor que sigui de polpa consistent per poder tallar-lo a bocins petits sense que es desfaci
  • 1 pebrot verd del tipus italià  de Cal Valls
  • 1 ceba petita de Cal Valls
  • 20g d’encenalls de pernil ibèric

 

Per a la vinagreta:

  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de cafè de mostassa de Dijon
  • 1 raig de vinagre suau (de vi blanc, de poma…)
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Renteu el pebrot i els tomàquets i eixugueu-los.
  2. Agafeu el pebrot verd, obriu-lo pel mig i traieu-ne les llavors. El talleu a la juliana, en tires no gaire gruixudes però no massa primes, i després talleu les tires a daus petits.
  3. Feu el mateix amb els tomàquets. És important que no siguin massa madurs perquè no deixin anar massa suc.
  4. Talleu la ceba ben petita. Si no voleu que us repeteixi, la podeu escaldar amb aigua i després la refredeu.
  5. Poseu les llenties en un bol, afegiu-hi totes les verdures i remeneu-ho tot.
  6. Prepareu la vinagreta barrejant tots els ingredients. Decidiu la quantitat d’oli i vinagre segons els vostres gustos.
  7. Aboqueu la vinagreta per sobre i remeneu-ho tot.
  8. Finalment hi afegiu els encenalls de pernil ibèric i ho torneu a barrejar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.

Recepta extreta de: https://www.vilaweb.cat/noticies/receptes-destiu-amanida-de-llenties-amb-pernil-iberic/