Una combinació sorprenent

Avui fem una amanida de bacallà amb taronja de MaMi Taronges i olives negres empeltre de La Gaeta! Una combinació sorprenent que maridarem amb un vi blanc Picapoll Cent·Kat del Celler Grau i Grau! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 g de llom de bacallà dessalat
  • 2 taronges de taula de MaMi Taronges
  • 1 ceba de primavera
  • 100 g d’olives negres empeltre de La Gaeta
  • 2 ous
  • 2 o 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra de La Gaeta
  • Sal
  • Pebre
  • Anet fresc

 

Elaboració de la recepta

  1. Dessalem el bacallà
    • Dessalem el bacallà deixant-lo en remull durant 36 hores i canviant l’aigua cada 12 hores. Si comprem bacallà a el punt de sal, cal tenir en compte que sol venir amb el punt de sal bastant pujat, pel que és recomanable deixar-ho a l’almenys 12 hores en remull, encara a risc que ens quedi una mica insípid, ja que si és així, serà fàcil de rectificar a la fin afegint una mica de sal.
  2. Cuinem els ous
    • Coem els ous, per això posem aigua a bullir en un pot amb un parell de cullerades de bicarbonat sòdic i un parell de cullerades de vinagre. Quan arrenqui el bull tirem els ous i comptem vuit minuts a partir que recuperi el bull -un parell de minuts més si els ous estaven de la nevera o en un ambient molt fred-. Passat aquest temps els traiem i els passem a un bol amb aigua freda per tallar la cocció. Quan estiguin freds els pelem.
  3. Cuinem el bacallà
    • Cuinem el bacallà passant-ho per la planxa o bé a el vapor. Ho deixem refredar i separem les llesques.
  4. Pelem i tallem les taronges i la ceba
    • Pelem les taronges, separem els grills i els retirem la pelleta que els recobreix. Pelem també la ceba de primavera i la trossegem en juliana fina.
  5. Servim
    • A la font en la qual anem a servir la nostra amanida de bacallà amb taronja posem les llesques de bacallà, els grills de taronja, els ous durs tallats també en sis grills, la ceba de primavera tallada en juliana i les olives negres. Amanim amb oli d’oliva verge extra, pebre mòlt, sal i una mica d’anet fresc. Podem servir-la immediatament o tapar-la i deixar-la a la nevera fins al moment de consumir.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Picapoll Cent·Kat del Celler Grau i Grau, un vi jove, fàcil, alegre i llaminer sense complicacions. Fresc, destinat a un públic jove però sobretot, pensat per agradar, amb una bombolla fina per tal dʼaconseguir un toc cruixent i modern. En nas hi trobem notes cítriques i dʼalbercocs, típiques de la varietat Picapoll. El punt de dolçor combinat amb una acidesa equilibrada fa que el vi sigui subtil, sedós i lleuger.

Recepta extreta de: https://www.elespanol.com/cocinillas/recetas/ensaladas/20191118/ensalada-bacalao-naranja-receta-original-navidad/1001781871796_30.html