Lleuger i refrescant
Ingredients per a la recepta
- Barreja d’enciams
- Cireres de Delizia
- 8 sardines
- Nous
- Formatge de cabra
- Sesam blanc torrat
- Vinagre de Xerès
- Aigua
- 100 ml de Pedro Ximenez
- 100 ml de vinagre de mòdena
- Oli
- Sal
Elaboració de la recepta
- Començarem marinant les sardines. Demanarem a la peixateria que ens les facin a filets. Les posarem en un bol i les cobrirem amb el vinagre de xerès i l’aigua. Ho deixarem uns 45 minuts. Un cop passat aquest temps, treurem les sardines i les posarem en un altre bol cobertes amb oli d’oliva verge. Ho taparem amb paper film i les deixarem a la nevera 4hores.
- Farem una reducció amb el Pedro Ximenez i el vinagre de mòdena, a parts iguals. Deixarem que arrenqui el bull, i als 5 minuts pararem el foc; al refredar-se agafarà textura de caramel.
- Posarem el formatge de cabra a gratinar al forn.
- Per muntar l’amanida, col.locarem els enciams, unes quantes nous trossejades, uns filets de sardina, unes quantes cireres desossades, el formatge de cabra, una mica de sèsam blanc torrat i ho amanirem amb la reducció de Pedro Ximenez, oli i sal.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Lola Rose Pinot Noir Brut de Canals & Munné, un cava de color vermell robí, perlatge fi i constant. Miscel·lània de frescos fruits vermells (maduixes, cireres, mores…) elegant perfum de roses i fons de herbes del bosc del Penedès. Intens sabor de fruita, voluptuós, equilibrat, fresc i persistent. Dolçor equilibrada.
Recepta extreta de: https://www.pavisucre.cat/amanida-amb-sardines-marinades-i-cireres/