Lleuger i refrescant

 

Ingredients per a la recepta

  • Barreja d’enciams
  • Cireres de Delizia
  • 8 sardines
  • Nous
  • Formatge de cabra
  • Sesam blanc torrat
  • Vinagre de Xerès
  • Aigua
  • 100 ml de Pedro Ximenez
  • 100 ml de vinagre de mòdena
  • Oli
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem marinant les sardines. Demanarem a la peixateria que ens les facin a filets. Les posarem en un bol i les cobrirem amb el vinagre de xerès i l’aigua. Ho deixarem uns 45 minuts. Un cop passat aquest temps, treurem les sardines i les posarem en un altre bol cobertes amb oli d’oliva verge. Ho taparem amb paper film i les deixarem a la nevera 4hores.
  2. Farem una reducció amb el Pedro Ximenez i el vinagre de mòdena, a parts iguals. Deixarem que arrenqui el bull, i als 5 minuts pararem el foc; al refredar-se agafarà textura de caramel.
  3. Posarem el formatge de cabra a gratinar al forn.
  4. Per muntar l’amanida, col.locarem els enciams, unes quantes nous trossejades, uns filets de sardina, unes quantes cireres desossades, el formatge de cabra, una mica de sèsam blanc torrat i ho amanirem amb la reducció de Pedro Ximenez, oli i sal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Lola Rose Pinot Noir Brut de Canals & Munné, un cava de color vermell robí, perlatge fi i constant. Miscel·lània de frescos fruits vermells (maduixes, cireres, mores…) elegant perfum de roses i fons de herbes del bosc del Penedès. Intens sabor de fruita, voluptuós, equilibrat, fresc i persistent. Dolçor equilibrada.

Recepta extreta de: https://www.pavisucre.cat/amanida-amb-sardines-marinades-i-cireres/