Benvolguts gourmets, avui us portem les Aletes de pollastre a l’all amb vinagre per triomfar.
Sucareu pa i us llepareu els dits
Ingredients per a les aletes de pollastre (4 persones)
- 1 quilo de pollastre trossejat pota blava
- 1 cabeça d’all
- 200 ml de brou de pollastre
- 1 got de vi blanc
- 1 cullerada sopera de comí
- 1/2 got de vinagre de MASIA STILL
- 2 patates
- 2 cebes tendres
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració de la recepta
- El pollastre s’ha de trossejar. Si no sabem fer-ho nosaltres, tenint en compte que s’ha de fer bé, podem demanar al comprar-que ens ho facin, la qual cosa faran sense cap problema.
- Començarem posant al foc una cassola amb oli d’oliva, deixant que s’escalfi. Mentrestant, rentarem els trossos de pollastre, tirant sal i pebre. Els posarem a la cassola i els fregirem per tots els costats, fins que estiguin ben daurats. En aquest moment, els traurem, reservant-los per més tard.
- Agafarem la cabeça d’alls i traurem totes les dents, pelant-les i tallant-les a làmines. Seguidament els tirem en el mateix oli de la cassola, en el qual has fregit el pollastre, ofegant-los i remenant bé perquè no es cremin.
- Quan veiem que els alls estan començant a agafar color, hi afegirem novament a la cassola els trossos de pollastre, i ho remenarem tot bé perquè es barregi, durant uns minuts.
- Seguidament afegirem a la cassola el got de vi blanc i tot seguit el mig got de vinagre, que donarà també consistència a la carn de pollastre. En aquest moment, puja el foc i deixa-ho fort durant 5 minuts, passats els quals hauràs de tornar a baixar el foc, deixant-lo suau, amb l’objectiu que el vi es vagi consumint.
- El següent pas és trobar a la cassola el brou de pollastre, fent una mica de pebre i sal. Remenarem contínuament, deixant-ho coure tot a foc suau durant una mitja hora.
- Quan el pollastre estigui fet, escamparem per sobre les cebes tendres, prèviament tallades a trossets, julivert picat o qualsevol altre vegetal similar.
- Podem servir el pollastre amb alls amb diversos acompanyants, sent els més comuns generalment les patates fregides, l’arròs blanc o l’amanida.
Maridatge per les aletes de pollastre
Podeu acompanyar aquest plat amb una sidra artesana dels Pirineus, fresca i de color daurat brillant, elaborada sense utilitzar cap additiu i 100% natural.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!