Sucareu pa i us llepareu els dits

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 quilo de pollastre trossejat
  • 1 cabeça d’all
  • 200 ml de brou de pollastre
  • 1 got de vi blanc
  • 1 cullerada sopera de comí
  • 1/2 got de vinagre de poma d’Arantast
  • 2 patates
  • 2 cebes tendres
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. El pollastre s’ha de trossejar. Si no sabem fer-ho nosaltres, tenint en compte que s’ha de fer bé, podem demanar al comprar-que ens ho facin, la qual cosa faran sense cap problema.
  2. Començarem posant al foc una cassola amb oli d’oliva, deixant que s’escalfi. Mentrestant, rentarem els trossos de pollastre, tirant sal i pebre. Els posarem a la cassola i els fregirem per tots els costats, fins que estiguin ben daurats. En aquest moment, els traurem, reservant-los per més tard.
  3. Agafarem la cabeça d’alls i traurem totes les dents, pelant-les i tallant-les a làmines. Seguidament els tirem en el mateix oli de la cassola, en el qual has fregit el pollastre, ofegant-los i remenant bé perquè no es cremin.
  4. Quan veiem que els alls estan començant a agafar color, hi afegirem novament a la cassola els trossos de pollastre, i ho remenarem tot bé perquè es barregi, durant uns minuts.
  5. Seguidament afegirem a la cassola el got de vi blanc i tot seguit el mig got de vinagre de poma, que a més del seu gust peculiar a l’unir el sabor àcid amb el dolç, donarà també consistència a la carn de pollastre. En aquest moment, puja el foc i deixa-ho fort durant 5 minuts, passats els quals hauràs de tornar a baixar el foc, deixant-lo suau, amb l’objectiu que el vi es vagi consumint.
  6. El següent pas és trobar a la cassola el brou de pollastre, fent una mica de pebre i sal. Remenarem contínuament, deixant-ho coure tot a foc suau durant una mitja hora.
  7. Quan el pollastre estigui fet, escamparem per sobre les cebes tendres, prèviament tallades a trossets, julivert picat o qualsevol altre vegetal similar.
  8. Podem servir el pollastre amb alls amb diversos acompanyants, sent els més comuns generalment les patates fregides, l’arròs blanc o l’amanida.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sidrito d’Arantast, una sidra artesana dels Pirineus, fresca i de color daurat brillant, elaborada sense utilitzar cap additiu i 100% natural.

Recepta extreta de: https://www.sibari.org/pollo-al-ajillo-con-vinagre/