Ingredients:
- 750 grams de queix de porc en daus (en castellà, carrillera)
- 4 préssecs en almívar de Fruita Blanch 100% natural
- 100 grams de caldo vegetal
- Confitura de ceba Fruita Blanch
- 1 tomàquet madur
- 1,5 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Farigola i llorer
- Farina, orenga, sal i pebre
- Vi ranci i conyac
- Canyella en pols
Preparació:
- En el bon començament, enfarinem els daus de queix de porc. Posem a escalfar una cassola de cul gruixut i posem un bon raig d’oli. Col·loquem els daus de porc i els comencem a sofregir i a daurar-los per totes les cares. Hi posem pebre per tots els daus.
- A continuació, afegim en una altre cassola la canyella en pols, el llorer, la farigola i la orenga. Després, ratllarem el tomàquet madur i ho afegirem a la cassola també. 5 minuts de cocció a foc lent.
Omplim aquesta cassola de caldo vegetal (o aigua) i hi afegim la carn ja daurada. També abocarem uns tocs de conyac i vi ranci. Ho tapem i a foc lent ho coem durant 30 minuts.
- Quan es compleixin els 30 minuts de cocció, afegim el préssec en almívar de Fruites Blanch a la cassola. Rectifiquem de sal i ho tornem a tapar, a foc lent, durant 15 minuts.
- Finalment, quan ja estigui tot preparat, afegirem la confitura de ceba de Fruites Blanch.
És recomanable que aquest plat no sigui servit immediatament, ja que preparar-lo a la vigília del dinar/sopar fa que el suc s’espesseix més i s’obtingui un resultat superior.