Figueres tornarà a celebrar, del 9 al 22 de setembre, la campanya gastronòmica Enfiga’t per posar en valor la figa i la cuina de l’Alt Empordà. Hi participaran una vintena de restaurants figuerencs i de la resta de la comarca que oferiran tapa, plat, postres o menú amb la figa com a producte principal. Es tracta d’una iniciativa organitzada per Comerç Figueres Associació i el col·lectiu La Cuina del Vent –amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà-, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.
La figa és un fruit de temporada de juliol a octubre i té una rellevància i relació històrica, gastronòmica i cultural amb Figueres i l’Alt Empordà. La finalitat d’aquesta acció conjunta és la de promocionar la gastronomia de l’Empordà i de la ciutat a través del producte i del talent culinari i creatiu dels restaurants, i incentivar la resta d’activitats implicades en el territori.
La proposta a oferir és lliure per part de cada establiment, tant en preu com en format, tot i que és indispensable que la figa sigui protagonista en cadascuna de les propostes que es presentin.
Els restaurants que ja han confirmat la seva participació són: La Taverna del Barri Vell, Can Jeroni, El Pelegrí (Hotel Pirineos), Sentits Gastrobar, Tony’s Figueres, Txot’s, Dynamic, Càlid Cafè, Granada Vins, Sumac, Amiel&Molins i Restaurant Camping Masnou by Pep Amiel, Falconera, Orígens i El Portal de Bàscara. És previst que en els propers dies se n’hi afegeixin més –la informació s’actualitzarà al web www.comercfigueres.com.
Showcooking per promocionar la cuina empordanesa
El dissabte 14 de setembre, a les 11 h hi haurà un showcooking a la plaça Catalunya de la mà del col·lectiu gastronòmic de La Cuina del Vent, el grup de professionals i establiments gastronòmics que tenen per objectiu promocionar la terra, la cuina, la cultura i la tradició de l’Empordà.
L’Enfiga’t se celebra per segon any seguit i recupera la campanya Menja’t la Figa que s’havia iniciat el 2006.