pollastre-potablava

Un dels millors pollastres (o el millor) que hauràs menjat mai

Ingredients per a la recepta

  • 1 pollastre pota blava d’uns 2 kg del Consell Regulador del Prat
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 tomàquet
  • 2 cebes tendres
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 1 canonet de canyella
  • Prunes
  • Pinyons
  • Conyac
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre

 

Elaboració de la recepta

  • Per començar, tallem el pollastre a octaus, i el salpebrem.
  • Posem al foc una cassola amb l’oli, el pollastre, el tomàquet tallat pel mig, les cebes, la cabeça d’alls, les herbes aromàtiques i el canonet de canyella.
  • Tapem la cassola i  deixem coure els talls durant 1/2 hora a foc baix.
  • Donem la volta als talls i els deixem 1/2 hora més.
  • Destapem la cassola, tornem a donar la volta al pollastre i el deixem un  quart d’ hora.
  • Hi aboquem un rajolí de conyac i el deixem reduir.
  • Quan el pollastre s’hagi enrossit, ja podrem tancar el foc.
  • Colem part de l’oli de la cassola i el posem en una paella petita.
  • Hi posem les prunes i els pinyons,  i els tenim fins que els pinyons s’hagin daurat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Cava Brut Reserva Rosat de Mas Ferrer, un cava de color gerd brillant amb un aroma afruitat intens amb fina crema i matisos de criança. Fresc i suau en boca amb notes de gerds, nabius i flors, i amb bombolla molt fina i molt ben integrada.

mas-ferrer-rosat-brut-reserva

Recepta extreta de: http://cat.elmondelacuina.com/2013/08/pota-blava-amb-panses-i-pinyons.html