Els popets amb ceba són espectacularment bons, però com tot en aquesta vida, cal degustar-los amb mesura, sense excedir-se. En aquest la mesura és d’uns dos-cents trenta-vuit mil quilos.
Ingredients per fer popets amb ceba;
- 1 Quilo de popets de Fruits de la Mar
- 4 cebes ben grosses
- Vi blanc
- Una cabeça d’alls
- Olie, sal, pebre negre i pebre vermell
Fem popets, va:
- Fes una bona compra: La recepta de popets amb ceba té diverses variants, però en totes hi ha popets. Compra’ls, i si t’atreveixes, demana-li al peixater que te’ls netegi. Alerta, no els fa gaire il·lusió, així que demana-ho si els tens una mica de confiança o prepara’t per buscar una nova peixateria per la següent compra.
- Salteja’ls amb compte: Un cop els tinguis passa’ls una aigua, i posa’ls en una paella que contingui un bon oli. El Gourmet Català Alert! Molt de compte!! Aigua i oli calent no fan bones amigues, així que molt d’ull perquè pots començar la recepta a la cuina de casa i acabar-la a l’hospital. Esquitxen, i molt.
- Que coguin una estona… Deixa’ls fer-se a foc mig alt, salpebrats, i perdent gran part de l’aigua. Això ens dóna temps de fer el següent pas…
L’hora de la ceba
- Fer la ceba. No té secrets, només ganes de no córrer, i una bona cassola. A fer-se a poc a poc. Per cert, si ets dels qui t’agrada l’alegria, afegeix-hi unes llavors de bitxo, que hem vingut a jugar. Ja ens ho trobarem quan surti, si de cas.
- Emborratxa els pops: Uns deu minuts és e que et tardaran els popets, i passat aquest temps serà quan podràs treure el vi blanc i posar-n’hi un bon raig. Com sempre et diem, s’accepta fer-ne una copa de mentre. Els xefs hem de pensar amb nosaltres abans que amb ningú més.
- Uneix els productes: Afegiu una cullerada de pebre vermell a la ceba, feu quatre voltes, i afegiu els popets borratxos a la cassola. Aquest és el moment en què “popets amb ceba” comença a cobrar sentit, veus?
- Els detalls finals: Remeneu, afegiu uns allets picats i alguna herba aromàtica més que us agradi (si voleu!), i cobriu d’aigua. Corregiu de sal, tapeu-ho i…
- Acabeu: passats quinze minuts estarà llest. Deixa-ho reposar una estona, si n’ets capaç (no en seràs).
No hi ha gaires plats més típics de bar ranci que els popets amb ceba, i això ens deixa molt clara una cosa: que per carrincló que sigui un bar no el podem jutjar mai, perquè l’important és a l’interior.
El maridatge proposem el Vi Magenc de CELLERS D’EN GUILLA.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!